Referat - Europa feudala

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
350
Etichete
europa, feudala
Descarcari
228
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Europa feudala
În ciuda atacurilor brutale din exterior,la începutul secolului al XIX-lea.
Europa lua nastere si feudalismul devine sistemul social dominant.

Evul mediu este un termen general folosit pentru a se referi la istoria Europei între anii 1000 si 1500 e.n. Aceasta perioada este o epoca determinata în dezvoltarea culturii si societatii europene.La început,Europa Centrala si de Vest erau pe cale de a iesi din luptele crâncene duse cu intrusii externi si interni.Însa spre sfârsitul acestei perioade,dupa mai multe declinuri si perioade de dezvoltare,de multe ori chiar prin utilizarea energiei barbarilor ostili,si-a început expansiunea politica si culturala o Europa mai mare si mai dinamica,în urma careia si restul lumii a trecut prin schimbari definitive.
Europa a dus mult timp lipsa de resurse naturale utilizate,iar reteaua rudimebtara de comunicatii abia putea lega localitatile mici si împrastiate.Comertul era slab dezvoltat,iar majoritatea comunicatiilor erau autarhice:atât alimentele cât si uneltele si le confectionau singuri.
Comertul se baza pe troc în loc de bani.În cazul unor recolte proaste,supravietuirea unor cominiati sau a unor indivizi era în primejdie si erau expuse atacurilor hoardelor nomade,cum erau vikingii.
Astfel era necesara o protectie mai buna a comunitatilor,dar de multe ori chiar si puterea centrala era destul de slaba si întotdeauna prea departe pentru a interveni în caz de urgenta.

Sistemul feudal
Toti acesti factori au hotarât în mare parte structura societatii europene înaintea erei feudale clasice.Epocile urmatoare au numit rezultatul acestui proces feudalism,dar nu a fost nimic ssistematic în formarea lui.Individul în cautarea securitatii a cerut protectie de la un lider local,acceptând rolul de supus al acestuia.
Rela


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org