Referat - George Washington

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
526
Etichete
george, washington
Descarcari
277
Nota
0 / 10 - 0 voturi

George Washington


Nascut în Virgina, a fost conte de Westmoreland si provenea dinte- familie de englezi emigrati în anul 1657, de teama lui Oliver Cromwel, dinAnglia în America.
A facut parte dintre cei mai bogati proprietari de plantatii si a fost reprezentantul Virginei în Congresul de la Philadelphia, în anii 1774 si 1775o. A fost unul dintre principalii partizani ai luptei pentru independenta coloniilor engleze din America de Nord. A participat la Razboiul de sapte ani (1756-1763) unde a capatat o deosebita experienta militara. În anul 1775 a fost numit comandantul suprem al armatei americanelor rasculati împotriva englezilor. A dovedit o mare capacitate de organizare si de bun conducator militar, de-a lungul întregi perioade a Razboiului de independenta al coloniilor britanice din America de Nord, dar mai cu seama în batalia de la Yorktown, de la 19 octombrie 1781, când a comandat o armata de 16000 de oameni (americani si franceji).
Washington a detinut functia de presedinte al Conventiei Constitionale , din anul 1787, întrunita la Philadelphia pentru revizuirea proectului de constitutie. La data de 30 aprilie1789, Washington a depus juramântul de presedinte al Statelor Unite ale Americii, dupa ce fusese ales în aceasta functie în unanimitate. În anul 1793, Washington a fost ales pentru a doua oara presedinte. Al doilea mandat a fost îndeplinit între anii 1793 si 1797.
Simbolul al independentei S.U.A. primul presedinte american din Estonia, Washington, a refuzat sa candideze la un al treilea mandat. A preferat sa se retraga, în anul 1797, la Mont Vernon, pe domeniul sau dupa ce condusese S.U.A. timp de opt ani .
A murit la Mont Vernon în anul 1799.












Oliver Cromwell
S-a nascu în1599 la Huntingdon, lînga Cambridge. Provenea din rîndurile noi nobilimi engleze si era de confesiune puritana. Dupa ce s-a încheiat studiile de drept, sa impus în viata politica engleza . A fost deputat atât în Parlamentul cel Scurt, cît si în Parlamentu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org