Referat - Inflorirea Economica A Coloniilor Grecesti

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
995
Etichete
inflorirea, economica, coloniilor, grecesti
Descarcari
391
Nota
9 / 10 - 1 vot


În viata economica a grecilor unul din rolurile principale l-au jucat coloniile. Ele fiind centre agrare, mestesugaresti si comerciale, care au fost create de fenicieni în perioada secolului XII-IX î.Hr., iar de greci în perioada secolului VIII-VI î.Hr.
Principalele criterii ale progresului economic sunt observate prin transportul utilizat de catre coloniile grecesti si prin amplasarea lor geografica. Din cauza drumurilor proaste si lipsa podurilor, obligîndu-i sa treca rîurile prin vad (ruta terestra Mesalia), drumul fiind cu mult mai lung. Însa aceste cai comerciale le aducea un anumit folos, unind Grecia cu diferite colturi ale Europei pe calea navigatiei de cabotaj aducînd un mare venit negustorilor, în special în Marea Egee unde ei îsi instaureaza dominatia în regiune.
Acest proces se manifesta prin luptele contra suprapopularii, în urma carora se fondau colonii pe coastele Siciliei, Italiei, Marii Negre (Olbia, Istros, Histria,Tomis, Callatis, Tzras, s.a.). Multi cetateni se foloseau de prioritatea a legii de-a evita sclavia daca aveau datorii imense. Fiind exilati ei se amplasau pe litoralul marii, unde solul era fertil si construiau orasul cu numele lor dupa ce învingeau populatia bastinasa si obtineau primele recolte.
Înaintînd cu timpul, în privinta legaturilor comerciale cu populatia bastinasa, coloniile au ajuns la o deosebita înflorire a dezvoltarii relatiilor comerciale în Europa.
Rusnac Andrei
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org