Referat - Legionarii II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
328
Etichete
legionarii
Descarcari
251
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Legionarii II

Inceputurile miscarii legionare
Legiunea Arhanghelului Mihail a fost infiintata pe data de 24 iuie 1927 de catre cinci tineri anticomunisti . Ion Mota, Llie Garneata si Corneliu Geoegescu au fost ceilalti fondatori pe langa Codreanu, supranumit capitanul, si Mironovici. Toti erau intelectuali, iar liniile spirituale dupa care au hotarat ca trebuie sa se conduca legionarii au fost: credinta in Dumnezeu, incredere in misiunea ML, dragoste intre membrii organizatiei. Miscarea Legionara a pus accentual pe factorul spiritual, dorind sa revolutioneza moral Romania sis a fie o scoala de educare a caracterului ,transformand discipolul intr-un “om nou”, in eroul de care are nevoie tara. Pentru formarea caracterului s-a lucrat in mai multe “cuiburi”, familie de cate 3 sau 13 legionari, Fratiile de Cruce, corpurile muncitoresti si studentesti. La baza Miscarii a stat pe langa credinta si iubire, sacrificial.
Au fost ucisi zeci de mii de romani doar pentru ca au crezut in trezirea spirituala a tarii, pentru ca au gasit un alt mod de a face politica. La un moment dat ,in apogeul sau ,in organizatie erau jumatate de milion de membri.
Legionarii au declarat ca lupta impotriva comunismului, a coruptiei, a dusmanilor tarii, a evreilor . Din aceste cauze dar si pentru ca politicienii se temeau de Miscarea Legionara, membrii organizatiei au fost prigoniti. Pe 20 ianuarie 1928 jandarmii ii imprastie in mod abuziv pe cei care au venit la intrunirea de la Cahul, in care Codreanu dorea sa combata propaganda comunista. In 30 iulie 1930 Codreanu a fost arestat si inchis la Vacaresti pentru ca un student macedonean pe nume Beza a incercat sa-l ucida pe ministrul Anghelescu, invinuit ca ar fi lezat printr-o lege drepturile acestor minoritari. Dupa 45 de zile de inchioare fara nici o vina, seful Miscarii Legionare este achitat, dar este iar arestat in scurt timp, in urma unui incident asemanator in care el nu a avut nici un rol. Dupa 87 de zile de stat dupa gratii, Cap


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org