Referat - Leonardo Da Vinci - viata

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
373
Etichete
leonardo, vinci, viata
Descarcari
198
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Leonardo Da Vinci - viata



Artist, om de stiinta si inventator, Leonardo Da Vinci este un personaj fascinant si enigmatic. Doar o parte dintre tablourile lui au supravietuit dar Monalisa este probabil cel mai celebru din lume.
Leonardo Da Vinci (1452- 1519) a trait la sfarsitul unei dintre cele mai importante epoci din istoria artelor: Renasterea italiana. Desi Italia produsese deja un geniu dupa altul vreme de aproape 3 secole, Leonardo a fost recunoscut chiar si in timpul vietii ca o fiinta exceptionala – un geniu printre genii. Doar 2 dointre contemporanii sai, Michelangelo si Rafael rivalizau cu reputatia artistului si perioadei scurta cuprinsa intre1500-1527, in care toti trei au lucrat, este cunoscuta ca Renasterea tarzie.
Artistii renascentisti nu erau considerati specialisti, ci trebuia sa se priceapa la mai multe mestesuguri: de exemplu sa proiecteze decorul pentru o piesa de teatru sau un coif alambicat, o emblema sau o cladire. Leonardo stia sa faca toate acestea si multe altele. Astazi el este admirat nu doar pentru picturile sale, ci si pentru realizarile in domeniul stiintei, matematicii, anatomiei, constructiilor militare si inventiilor.Notitele sale sunt printre cele mai extraordinare manuscrise, pline de adnotari si desene minunate. Ele sunt scrise invers- devenind lizibile doar cand sunt privite in oglinda- fie pentruca Leonardo era secretos din fire, fie din cauza ca , la fel ca multor alti stangaci, acest mod de lucru ii mai confortabil.
Leonardo si-a luat numele de la locul unde s-a nascut in 15 aprilie1452 ,, Leonardo Da Vinci inseamna de fapt Leonardo din Vinci, un orsel situat la doar cativa km de Florenta, care era unul dintre marile centre al culturii si artei italiene. Mai mult ca sigur ca Leonardo a ajuns ucenic unui mester florentin celebru, Andrea del Verrocchio, si prima lucrare cunoscuta a lui Leonardo reprezinta doi ingeri cuprinsi in pictura lui Verrocchio, Botezul lui Hristos, Ingerul


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org