Referat - Locuri misterioase

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
295
Etichete
locuri, misterioase
Descarcari
202
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Locuri misterioase

De secole, rocile inaltate sper cer si fortificatiile preistorice au nascut teorii caudate ce incearca sa le explice existenta, dar scopul construirii acestor edificii este inca invaluit in mister.
Istoria nu explica existenta multor locuri interesante din lume. Papirusurile, picturile rupestre si reliefurile cioplite ne spun multe despre religiile si viata egiptenilor care au construit piramidele insa nu si de ce sau au construit piramidele insa nu si de ce sau cum a fost realizate acestea. Tot asa, nu exista marturii despre inaltarea uriaselor monumente din piatra in Europa, nici marturii despre scopul pentru care au fost ele create sau cum au fost construite.

In cautarea unor explicatii

In ultimul timp descoperirile arheologice ao fost combinate cu diferite teorii, intr-o incercare de a explica legaturile dintre aceste locuri situate la distante mari unele de altele. Stonehenge, din Marea Britanie, este doar una – extreme de remarcabina – dintre structurile megalitice (“pitere uriase”) care au fost decoperite in Europa, mai exact in vest, indeosebi in mare Briatanie. Cantarind mai multe tone, megalitii se inalta fie ca elemente singulare, fie intr-o combinatie de elemente vreticale si orizontale, formand un fel de poarta, sau cateodata un cerc important. Unele pietre s-au prabusit si zac acolo, immobile, ca o marturie muta a efortului imens cu care fusesera inaltate initial.
Aceste structuri au capatat imaginatia lui Alexander Thom, inginer scotian si professor la universitatea Oxford. El si-a dedicate mai multi ani cerecetarilor detaliate asupra acestor locuri si si-a publicat rezultatele si teoria rezultata din prelucrarea lor in doua carti remarcabine, “Locurle megalitice din Marea Britanie” 1967 si “Observaroarele selenare megalitice” 1971.

Standardele comune

Thom sugera ca cei ce au construit cercurile megalitice aflate pe teritoriul Europei de Vest au lucrat respectand aceleas standarde commune. Masurand si comparand monumentele


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org