Referat - Napoleon Bonaparte

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
325
Etichete
napoleon, bonaparte
Descarcari
228
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Napoleon Bonaparte

Originea familiei Bonaparte se pierde în negura evului mediu. Gasim Bonaparti la Treviso, Bolonia si Florenta. Bonapartii florentini au trait în anturajul casei de Medicis si prin aliante se înrudeau cu Orsinii. Prin sciziunea ramurei florentine apar Bonapartii de San Miniato si Sarzani. Ce se stie cu certitudine este faptul ca un anume Francisc Bonaparte din ramura sarzana s-a stabilit în Corsica la Ajaccio în anul 1529. Acesta este stramosul lui Napoleon.
Carol-Marie Bonaparte, tatal lui Napoleon facuse studii juridice la Corte pe care nu le va termina decât mai târziu, când silit de greutatile familiei îsi va lua doctoratul jurudic la Pisa. S-a casatorit de tânar cu Letitia Ramolino, o fata de 16 ani care dupa spusele lui Stendhal era cea mai seducatoare fata din insula, supranumita din cauza frumusetii „mica minune de la Ajaccio”. Ei intra în casa lor de la Ajaccio, unde dupa 3 luni (15 august 1769) Letitia va naste pe acela care va fi Napoleon I, împaratul Frantei.
Din casatoria lui Carol Bonaparte cu Letitia Ramolino s-au nascut 13 copii, dintre care 5 au murit de mici. În istorie au intrat 5 baieti: Joseph, Napoleon, Lucien, Louis, Jerôme si trei fete: Elisa, Paulina, Carolina.
Napoleon intra în Scoala militara de la Brienne la 1 mai 1779. În septembrie 1783, Bonaparte trece examenul pentru a intra Scoala superioara de la Paris. Subinspectorul Scolii militare regale, cavalerul de Keralio, pe baza notelor obtinute îl recomanda pentru marina. Ca si la Brienne, straluceste la matematici si geometrie. Profesorii de la Paris sunt dintre cei mai renumiti si printre ei gasim pe savantii Laplace si Munge.
Pe data de 9 martie 1796 se casatoreste cu Josefina de Beauharnais. Casatoria lor s-a celebrat la primaria celui de-al II lea arondisment de catre primarul Leclercq, martorii fiind Barrs si Tallien, iar ai mirelui aghitantului Lemarois si un oarecare Calmelet. Cu doua zile înainte de casatorie generalul Bonaparte fusese numit comandant al armate


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org