Referat - Nazismul - Adolf Hitler

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
555
Etichete
nazismul, adolf, hitler
Descarcari
290
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Nazismul – Adolf Hitler

La început a fost Adolf Hitler. Adolf era un copil cinstit care nu avea o viata foarte interesantã. Tatãl sãu care era functionar la granita dintre Austria si Germania era un om foarte aspru si dominant. La vârsta de 14 ani lui Adolf i-a murit tatãl, si de atunci au inceput sã se observe semnele de urã si viciozitate pe care avea sã le manifeste mai târziu. Când avea 19 ani, Adolf a plecat la Viena, unde, visând sa devina pictor, a vrut sã intre la o scoalã de arta dar a fost respins. În anii petrecuti în Viena, Hitler dezvoltã un puternic sentiment de urã pentru evrei si dupa spusele lui, tot acolo îsi formeazã si teoriile privind rasa supremã.
Primul razboi mondial lovea Europa precum o furtunã si Hitler decide sã se înroleze in armata germanã. A fost un luptãtor indârjit, daca nu chiar nebun. Odatã a capturat 21 de bãrbati, fãrã a se folosi de armã, dar a fost rãnit cu gaz de mustar si a stat foarte mult timp în spital pentru a se vindeca. Când a iesit din spital rãzboiul se terminase si oarecum slãbit Hitler a gasit o slujbã de curier in Munchen. Aici el s-a întâlnit cu Partidul German al Muncii si a fost impresionat de ideile acestora. Hitler nu a înfiintat acest partid, ci doar i s-a alaturat acestuia si mai târziu l-a dominat.
În 1919, la vârsta de 30 de ani, Hitler a depus un efort intens pentru partid, si datorita lui miscarea a avut succes. El era unul dintre cei 7 membri din comitetului director al partidului. La început Hitler a împartit celorlalti membrii invitatii pentru prietenii si familiile acestora dar putinii oamenii li s-au alãturat. Însã cu timpul partidul s-a extins si au închiriat o pivnitã de bere care putea gãzdui 100 de oameni si care s fost supraaglomeratã. Unul dintre cei care le-a vorbit oamenilor din aceea camerã a fost chiar Hitler, care, spre surprinderea tuturor, s-a dovedit a fi un foarte bun si provocator orator, el a descris acest moment in cartea sa autobiograficã, Mein Kampf: " Am vorbit 30 de minute, si


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org