Referat - Nicolae Ceausescu

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
440
Etichete
nicolae, ceausescu
Descarcari
214
Nota
0 / 10 - 0 voturi

 NICOLAE CEAUSESCU
1928-1989

Activist de partid si om de stat. S-a nascut intr-o familie de tarani in satul Scornicesti, judetul Olt. Biografia oficiala de odinioara afirma ca si-ar fi inceput activitatea de munca la varsta de unsprezece ani, dar nu se spune nimic daca ar fi frecventat vreo scoala. In schimb ni se aduce la cunostinta ca Nicolae Ceausescu a fost doctor in stiinte politice si sociale, precum si doctor honoris causa a Universitatilor din Quito (Ecuador), Quezon (FIlipine), Beirut (Liban), Lima (Peru), Yucatan (Mexic), Teheran (Iran) si al multor altor institutii prestigioase. In miscarea comunista se incadreaza de la varsta de cinsprazece ani, tot pe atunci a fost arestat pentru prima data. In intervalele dintre detentii, Nicolae Ceausescu urca destul de rapid pe scara ierarhiei comuniste ilegale, ocupand posturi tot mai inalte si, in cele din urma, devine, in 1939, secretar al C.C. al Uniunii tineretului comunist. Dupa august 1944, cariera lui Nicolaie Ceausescu inregistreaza o ascensiune si mai vertiginoasa: membru al C.C. al Partidului Comunist, secretar al unor comitete regionale de partid, deputat in Marea Adunare Nationala, ministru al agriculturii, sef al Directiei Superioare Politice a Armatei , viceministru fortelor armate, membru al Birolului Politic, secretar al C.C. al partidului. In 1965, dupa moartea protectorului sau de mai multi ani Gh. Gheorghiu – Dej, Nicolae Ceausescu ii ocupa locul, devenind Sercretar General al Partidului Comunist (precum s-a vazut, pe viata).
Ajungand in postul de varf al partidului, Ceausescu urca la fel de vertiginos pe scara ierarhica de stat: presedinte al Consililului de Stat, commandant suprem si, in sfarsit, din 1974, dupa ce a fost instituit postul de presedinte al statului, devine primul presedinte al Republicii Socialiste Romania.
A construit cu minutiozitate o cazarma social. Cu aceeiasi minutiozitate si-a faurit cultul persionalitatii: ultimii ani ai carmuirii sale erau oficial numiti


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org