Referat - Primele aparitii ale ciumei II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
295
Etichete
primele, aparitii, ale, ciumei
Descarcari
213
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Primele aparitii ale ciumei II
Se pare ca ciuma a aparut prima oara in Asia Centrala. A facut ravagii prin China de Est si India, s-a extins spre vest, prin Orientul Apropiat si Africa de Nord, ajungând in Europa.
Câteva regiuni, ca de exemplu Scandinava, au ramas fara populatie. Norvegienii din Groenlanda au disparut fara urma. Bogati, saraci, batrâni, tineri, au murit deopotriva. Preotii au fost cei mai expusi pentru ca s-au ocupat mai mult de bolnavi. Câteva teritorii insa, ca de exemplu Milano si împrejurimile ei, au fost mai putin afectate.

SIMPTOMELE CIUMEI
Boala numita cândva "Moartea Neagra" sau "Ciuma" a creat mare panica in Europa si nimeni nu se putea simti in siguranta. Durerile îngrozitoare de cap, transpiratia si frisoanele erau principalele simptome. Totusi mai era ceva ce ii deosebea pe cei ce sufereau de ciuma, de cei care aveau doar febra mare: in zona axilara, pe gat, si eventual in zona inghinala apareau niste umflaturi pline de puroi, asa zise buboane; la început erau de culoare roz, apoi purpurii, iar in final negre, putând ajunge la dimensiunea unei portocale. Victimele mureau in chinuri groaznice.

MORMINTE COMUNE
In cateva saptamani, luni, au murit atat de multi incat oamenii au fost nevoiti sa sape uriase gropi comune, dar si acestea s-au umplut curand, multe victime ramanand in locul unde si-au gasit moartea.
Fiindca nu se cunostea cauza reala a bolii, nu se putea trata. Medicii au utilizat cele mai trasnite metode de vindecare. Unul dintre ei, de exemplu, a prescris un tratament cu un amestec preparat din melasa de 10 ani, bucati de sarpe, vin si înca 60 de componente. Un alt medic era de parere ca bolnavul trebuie sa doarma pe partea dreapta, apoi pe cea stânga. Dar nimic nu ajuta.
Multi au apelat la religie, considerând ca Dumnezeu vrea sa pedepseasca lumea pacatoasa cu aceasta boala. Unii se alaturau marsului celor care se loveau in public cu bastoane de piele prevazute cu cuie, altii se încuiau


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org