Referat - Procesul nazistilor

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
359
Etichete
procesul, nazistilor
Descarcari
226
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Procesul nazistilor

"Ma aflu in acest loc , in fata domniilor voastre , judecatatori ai statului Israel , pentru a expune rechizitoriul impotriva lui Adolf Eichrmann. Nu sunt singur. Aici , in acest moment, sunt asistat de sase milioane de acuzatori; dar ei nu pot striga catre acela care sade aici:"Te acuzam!", fiindca cenusa lor formeaza gramezi printre colinele din Auschwitz, mormintele lor sumt imprastiate pe toata suprafata Europei. Sangele lor striga, dar vocea lor a amutit de multa vremea."
Cu aceste cuvinte si-a inceput rechizitoriul procurorul general Ghideon Hausner in fata Tribunalului din Ierusalim la 11 aprilie 1961, ora 9:00 , in procesul criminalului german de razboi Adolf Eichmann. Actiunea a facut parte dintr-o actiune ampla serie de procese internationale pentru crime de razboi, initiata imediat dupa sfarsitul Celui de Al Doilea Razboi Mondialimpotriva liderilor nazisti care au provocat holocaustul , exterminarea populatiei evreiesti si de alte nationalitati, mai ales in lagare de concerntrare. Primele si cu cel mai mare ecou au fost procesele de la Nurnberg.
Al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat cu capitularea Germaniei pe 8 mai 1945 si a Japoniei pe 14 august 1945. Statistic , acest conflict militar a depasit detasat toate razboaiele. Aproximativ 1.7 miliarde de oameni din 61 de natiuni au fost angajati intr-un conflict purtat pe pamant , pe mare si in aer , in Europa, Asia de est si sud-est , nordul Africii si insulele Oceanului Pacific.
Imediat dupa incheierea razboiului , fortele Aliate Occidentale , victorioase , au organizat o actiune pentru aducerea in fata justitiei a celor considerati responsabili nu numai de declansarea razboiului ci si de comiterea a nemurate atrocitati. Aliatii au stabilit tribunale militare pentru judecarea celor care au comis crime de razboi. Prin aceste actiuni , se poate spune ca Al Dilea Razboi Mondial a contribuit si la dezvoltarea dreptului international.
Inca din toamna anului 1945 atentia opiniei publice


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org