Referat - Regele Arthur

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
552
Etichete
regele, arthur
Descarcari
296
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Regele Arthur

Legenda Regelui Arthur si a Cavalerilor Mesei Rotunde reprezinta unul dintre cele mai vechi mituri britanice . Arthur a fost consideray regele etern, care si-a aparat glorios poporul de saxoni, legenda subliniind promisiunea facuta de acesta ca se va intoarce din mormantul sau de pe insula Avalon pentru a apara Britania, in cazul in care tara ar fi fost din nou amenintata de invazia straina .
Cultura populara europeana este plina de legende legate de domnitori, care au promis ca se vor intoarce cand tara lor va fi in pericol . Francezii vor fi salvati de Carol cel Mare, germanii de Frederic Barbarossa, iar irlandezii, de marele lor erou Fionn McCumhaillig . Insa, dintre toate aceste povesti, cea mai reprezentativa ramane cea a regelui Arthur, aceasta legenda avand o oarecare credibilitate istorica .
In sec. al cincilea d.Hr atrait un mare sef de trib, probabil un britanic romanizat, care a reputat numeroase victorii impotriva saxonilor care jefuiau imprejurimile . Conform cercetatorilor, regele Arthur a avut drept model un luptator neinfricat, un soldat pe nume Ambrosius Aurelianus . Cand armata romana s-a retras din Britania, englezii au ramas fara un conducator national.
In jurul anului 410 d.Hr, Britania se bucura de aproape 400 de ani, datorita protectiei oferite de armata romana, de pace si imbelsugare . Reteaua drumurilor asigura conditii optime comertului, facand rapida deplasarea legiunilor romane intre locuri de tabara si orasele mai mari . Dupa ce armatele romane s-au retras in Italia, din cauza amenintarilor barbarilor, britanicii au fost lasati in voia soartei . Astfel, in Britania a izbucnit razboiul civil : a inceput lupta pentru bogatiile lasate in urma de catre colonizatorii romani .
Tiranul Vortigern a reusit sa obtina cea mai mare parte a puterii, datorita faptului ca si-a intarit oastea cu mercenari anglo-saxoni, condusi de doi luptatori excelenti, Hengist si Horsa . Acestia din urma s-au revoltat impotriva lui Vortigern, omorandu-


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org