Referat - Revolutia Americana II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
345
Etichete
revolutia, americana
Descarcari
250
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Revolutia Americana II





Revolutia incununata de succes a celor 13 colonii americane a constituit pentru intreaga lume un eveniment important. Lovitura data puterii britanice a avut doar urmari de scurta durata, in schimb, dincolo de Atlantic lua nastere o tara noua —Statele Unite ale Americii.

Dupa victoria obtinuta in Razboiul de Sapte Ani (1756-63), Marea Britanie a devenit puterea dominanta in America de Nord. Francezii pierdusera pamanturile din Canada, iar in sud, de-a lungul coastei Oceanului Atlantic pana in Georgia, se intindeau cele 13 colonii britanice. Cu toate acestea, in scurt de timp, impotriva stapanirii bri¬tanice s-au ridicat tocmai colonistii.
Pana la sfarsitui secolului al 18-lea in cele treisprezece colonii exista o populatie de aproximativ trei milioane de locuitori, majoritatea de descendenta britanica.

Orasele erau mici dar prospere; Philadephia era cel mai mare oras, cu o populatie de 40 000 de locuitori, urmat de New York, cu 25 000 de lcuitori. In nords existau multi comercianti, pescari si vanatori, iar in sud predominau proprietarii de plantatii; ar cea mai mare parte a colonistilor erau fermieri independenti ce-si lucrau propriul pamant; ulterior acest grup a avut un rol special in desfasurarea revolutiei americane.

Lupta pentru drepturi
Americanii erau obisnuiti sa aiba un cuvant de spus cu privire la propriile afaceri prin intermediul alesilor lor din corpul legistlativ, cu toate ca adeseori luau naster tensiuni intre acestia si autoritatole din Londra. Guvernele britanice erau mult prea departe de America pentru a putea intelege nevoile colonistilor si oricum, efortul lor in acest sens era minim. Ca restul puterilor europene, britanicii vedeau coloniile doar prin prisma beneficiilor aduse tarii-mama, care le fondase si le protejase.Interesul lor era clar evidentiai de restrictiile severe impuse asupra comertului din colonii.

Americanii trebuia sa importe toate buurile de care aveau nevoie


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org