Referat - Revolutia in comunicatii

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
332
Etichete
revolutia, comunicatii
Descarcari
176
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Revolutia in comunicatii




In secolul XX s-au petrecut schimbari dramatice in transport, teleconiunicatii si tehnologia informatiei. Astazi, aproape nici un loc in lume nu este cu adevarat izolat, cu totii locuind intr-un “sat global”.

Termenul “comunicatii” descrie multe aspecte ale lumii moderne, printre care presa, cinematograful, radioul, televiziunea, telefoanele, computerele sau mijloacele de transport, cum ar fi automobilele sau aeroplanele. Majoritatea acestora depasesc cu putin varsta de un secol; altele sunt mult mai recente, mai ales in privinta raspandirii si a popularitati de care se bucura. Dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, impactul unor forme mai noi si mai rapide de comunicatie privind politicul, economicul si societatea, a fost imens. Efectele noilor tehnologii au devenit tot mai pronuntate, cu fiecare deceniu, si au modificat perceptia oamenilor privind lumea, munca si modul de comportare.

Timpul liber
Multe dintre aceste schimbari sunt binecunoscute si indelung discutate. Transportul aerian ieftin permite oamenilor sa viziteze locuri indeprtate. Radioul, televiziunea si casetele video au adus in case programe profesionale de divertisment, schimband modul de petrecere a timpului liber dar, dupa parerea unora, au omarat dialogul si divertismentele care se practicau acasa, cum ar fi jocurile de societate sau cantatul in jurul pianului.

Folosirea computerului a schimbat caracteristica muncii, fie ca aceasta implica pilotarea unui avion sau controlul fluxului de marfuri sau de bani dintr-o afacere. Ziaristii isi tasteaza singuri textele articolelor, nemaiapeland la dactilografe sau culegatori de texte specializati, iar dezvoltarea “tehnoredactarii compurerizate” a facut posibil ca oamenii ohisnuiti sa-si scrie si sa-si proiecteze propriile brosuri, ziare si carti. Conditiile de angajare s-au modificat, o data cu modificarea abilitatilor functionaresti si de dactilografiere. Multe sarcini nu mai necesitat specialisti, si multe fabr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org