Referat - Schimbarea climatica

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
382
Etichete
schimbarea, climatica
Descarcari
357
Nota
0 / 10 - 0 voturi









Schimbarea climatica

Schimbarea climatica e la usa. Îi resimtim toti din ce în ce mai mult efectele. Furtunile si inundatiile sunt din ce in ce mai frecvente, iarna este mai calda, este mai putina zapada si mai multa ploaie. Primavara, aparitia florilor si întoarcerea pasarilor migratoare se face mai devreme.

Aceste semne arata accelerarea schimbarii climatice, care se cheama de asemenea încalzire globala planetara.

Daca nu facem nimic, punem planeta noastra în pericol si riscam sa pierdem ce ar trebui sa mearga de la sine.


Pozele- muntii Kilimandjaro – Japonia.

Prima poza este realizata pe 17 Februarie 1993, iar a doua pe 21 Februarie 2003.

Chiar daca efectul încalzirii climatice pe calota glaciara nu este foarte clar, aceasta imagina ilustreaza impactul secetei asupra stratului de zapada de pe muntii înalti.






De ce climatul se modifica ?

Schimbarea climatica se explica prin modul de viata actual, mai ales în tarile dezvoltate ale Uniunii Europene. Centralele care transforma energia în electricitate si în caldura, deplasarile cu autoturismul sau cu avionul, fabricarea bunurilor de consum, agricultura, toate aceste activitati sunt responsabile de schimbarea climatica.

Efectul de sera
Atmosfera înconjoara Pamântul ca un strat protector, transparent care lasa sa treaca lumina soarelui si retine caldura. Fara el, caldura soarelui s-ar reflecta pe suprafata Pamântului si s-ar întoarce în spatiu. Temperatura ar fi mai joasa de -30°C si totul ar fi înghetat. Atmosfera se comporta ca sticla unei sere, deci, din acest motiv, se vorbeste de « efect de sera”. Gazele cu efect de sera prezente în atmosfera sunt responsabile de aparitia efectului de sera.

Majoritatea gazelor cu efect de sera sunt naturale, insa de când a început revolutia industriala în secolul XVIII lea, activitatea umana a determinat cresterea concentratiei lor la un nivel neatins de 420000 ani. Efectul nefast al efectului de sera este de a creste temperaturile terestre: este sch


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org