Referat - Siberia II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
296
Etichete
siberia
Descarcari
193
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Siberia II



Bastinasii Americii traiau izolati de celelalte parti ale lumii, acesta fiind cauza principala a faptului ca tehnologia lor s-a dezvoltat relativ incet. Dar au creat civilizatii, au construit orase mari si au facut progrese importante in arte si in stiinta.

Primii locuitori ai Americii au sosit aici probabil cu 20 de mii sau 40 de mii de ani in urma. Cu toate eforturile depuse de arheologi, nu se poate stabili o data mai exacta. In jurul anului 40.000 i.e.n. oamenii au luat in stapanire partite nelocuite ale pamantului si probabil ca atunci au migrat primii oameni in America, prin "podul" existent in vremea aceea intre Siberia si Alaska.

Dezvoltare izolata
Aceasta fasie de uscat a existat pana la sfarsitul erei glaciare, cand o mare parte a cantitatii de apa a Pamantului era inmagazinata in calotele de gheata si astfel nivelul marilor era mult mai scazut fata de nivelul de azi. Primele popoare ale Americii au fost probabil vanatori care au trecut pe istmul intercontinental urmarind vanatul. Urmasii lor, intr-o mie de ani, au populat intregul continent, si au ajuns la extremitatea sa sudica, in neprimitoarea Tara de Foc.

Cu o mie de ani mai tarziu s-au topit calotele de gheata, a disparut istmul, si continentul era despartit de Asia de Stramtoarea Bering.

Cu toate ca stramosii eschimosilor au sosit pe barci in Alaska mult mai tarziu, si s-au stabilit atat in Nordul indepartat inghetat cat si in Groenlanda, oceanele au despartit popoarele Americii de schimbarile produse in alte locuri. Societatile americane s-au dezvoltat in mod independent, izolate de restul lumii. Acest fapt explica aparitia tarzie a diferitelor civilizatii americane, si faptul ca populatia bastinasa a Americii n-a reusit sa ajunga la un nivel mai inalt de dezvoltare, ca de exemplu inventarea rotii si a scrierii cu litere.

Pe langa acestea, in America chiar si calul a fost necunoscut pe cand in Asia si in Europa, timp de mai multe secole acesta a fost "masina" cea mai de pret. Abi


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org