Referat - Snofru

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
290
Etichete
snofru
Descarcari
212
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Snofru



Snofru,tatal lui Kheops se pare sa fi murit in jur de 2480 i.Hr. ,lasand posteritatii cele doua piramide de la Dahchour.La vreo 21 de km spre nord de acest loc se gasea podisul stancos de la Giseh, numita inca formatiunea Makattam.Acest podis se intindea de la nord la sud pe o lungime aproximativa de 2200 m cu o latime de circa 1100m.Coborand in panta lina de la vest la est, se prabusea brusc de-a lungul vaii Nilului.Pe acest loc impozant,Kheops cel mai mare dintre fiii lui Snofru, deschide santierul celui mai abitios proiect de constructii civile din intreaga istorie,care urma sa constituie impreuna cu pertenerele sale, cea mai mare minune a lumii antice.
Care au fost motivele care l-au indemnat pe Kheops sa aleaga Giseh,un loc atat de indepartat de mormantul tatalui sau?
Religia si astronomia au fost determinante pentru consatructori in alegerea platoului Giseh?
Munca a continuat la Giseh mult dupa moarte lui Kheops.Succesorul sau a fost Khafra care a construit inca o piramida uriasa alaturi de prima, mai joasa doar cu cativa metri.Dupa Khafra a urma Menkaura care a construit o piramida mai mica de 65.50 m inaltime. Aceasta a treia piramida este si ea uriasa dar este coplesita de vecinele ei de pe platoul Giseh.
De ce piramida lui Menkaura nu este aliniata cu celelante doua?
De ce piramida lui este asa de mica comparativ cu celelante doua?
Sub orice unghi am examina, ipoteza dupa care Menkaura s-ar fi hotarat (din lipsa de fonduri)sa construiasca o piramida mai mica nu are sens.El avea dupa toate probabilitatile aceeasi putere autocratica si aceeasi resurse ca si predecesorii sai.In orice caz conceptul de economie le era strain,a avea resurse insemna sa dispui de cariere de piatra inepuizabile si de o mana de lucru numeroasa si calificata.El le poseda cu siguranta pe amandoua.
Daca chiar luam in consideratie ipoteza improbabila ca Menkaura nu dispunea de aceeasi putere se aceleasi resurse ca Kheops si Khafra:
De ce sa construiasca o piramida de d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org