Referat - Subcontinentul indian

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
373
Etichete
subcontinentul, indian
Descarcari
232
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Subcontinentul indian





India antica a fost un subcontinent cu o populatie numerosa, cu o istorie complicata si furtunoasa. S-au nascut aici religii mari, imperii au inflorit si au decazut, dar cultura indiana si-a pastrat intotdeauna caracterul specific.
India antica ocupa teritoriul pe care il denumim subcontinentui Indian, pe acest teritoriu azi existand patru state: Republica India, independenta din 1947, Pakistanul, Sri Lanka (Ceylon), si Bangladeshul, devenit independent in 1971.

In valea Indusului care azi apartine Pakistanului in jurul anului 2500 i. Hr. s-a format una din cele mai vechi civilizatii ale lumii. Au avut orase mari, proiectate cu mare minutiozitate, casele fiind cladite din caramizi de lut ars, orasele fiind dotate cu retele de apa si canalizare dezvoltate. Au conceput si o scriere in imagini, care, din pacate nu s-a putut descifra nici pana azi, si din aceasta cauza despre civilizatia din valea Indusului avem doar cunostinre sumare. Prabusirea acestei civilizatii in jurul anului 1700 i. Hr. s-a datorat probabil unei catastrofe naturale.

Valea Indusului se afla in partea nord-vestica a subcontinentului, relativ destul de aproape de o alta civilizatie veche, cea sumeriana, cu care, ipotetic, s-ar putea sa fi avut relatii comerciale si de care a fost, poate, influentata.
De mai multe ori pe parcursul istoriei Indiei ideile noi au patruns in partea de nord-vest a tarii, - si tot acolo au sosit si cuceritorii externi. Imensul teritoriu al subcontinentului pe celelalte parti este inconjurat de mari, munti inati si paduri tropicale, si din aceasta cauza alte civilizatii, ca de exemplu marea civilizatie chineza, nu au lasat urme vizibile.

Viitorul Indiei a fost determinat in mod fundamental de invazia triburilor nomade ariene, sosite in mileniul II i. Hr., care, inarmate cu arme de bronz si cu care de lupta, au migrat pe parcursul secolelor in India in mai multe valuri prin trecatorile Afganistanului de azi


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org