Referat - Tinerii si Europa

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
359
Etichete
tinerii, europa
Descarcari
237
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Tinerii si Europa

 
Implicarea tinerilor în constructia europeanã a fost unul dintre obiectivele precizate în Declaratia de la Laeken. Tinerii sunt importanti nu numai pentru viitorul Europei, dar si pentru prezentul acesteia, la care pot aduce o contributie deosebit de importantã.
Privim încrezatori spre viitor! Aceastã încredere în fortele proprii se naste din reusita celui mai de succes model de integrare din întreaga lume. Integrarea Europeanã a adus pace, stabilitate si prosperitate pentru milioane de cetateni. Pentru tineretul de astazi, care reprezintã generatia cea mai europeanã, cooperarea este un mod natural de rezolvare a problemelor.
Europa este mai mult decât un concept tehnocratic sau economic, ea trebuie dezvoltatã ca o comunitate politicã bazatã pe un sistem de valori bine definit si care oferã viziunea unui continent unit si fãrã conflicte. Multe generatii trecute au visat la o astfel de Europã iar noi, astazi, suntem aproape de a realiza acest vis. In acest proces, din ce în ce mai multi tineri se straduiesc sã elimine nemultumirile si contradictiile din Uniune, prin simplificarea tratatelor.
Tineri activi pe plan local, regional, national dar si european, pot juca un rol deosebit în stimularea unei adevarate dezbateri, promovând cetatenia europeanã activã si identitatea europeanã. Multi dintre ei reusesc sã faca acest lucru prin intermediul organizatiilor de tineret sau a organizatiilor neguvernamentale, reusind sã reprezinte pânã si grupurile cele mai marginalizate sau cele excluse. Desi tinerii reprezintã aproximativ o treime din populatia europeanã cu drept de vot, ei nu sunt reprezentati corespunzãtor în mecanismul de adoptare a deciziilor.
Conventia europeanã a tinerilor ne permite sã ne prezentãm viziunea: dorim o Uniune Europeanã care oferã imaginea unui viitor în unitate si democratie, care oferã un guvern accesibil pentru toti cetãtenii sãi si care dispune de instrumentele si legitimitatea necesarã pentru a se ridica la înãltimea as


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org