Referat - Uimitorul Napoleon Bonaparte

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
339
Etichete
uimitorul, napoleon, bonaparte
Descarcari
231
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Uimitorul Napoleon Bonaparte




Franta era impartita in 3 stari . Formata din prima si a 2-a stare erau nobilimea si clerul , iar in a 3-a stare erau cuprinsi oamenii de rand .
Prima si a 2-a stare reprezentau 4% din populatie , iar ultima stare reprezenta 96% din populatia tarii . Primele stari erau privilegiate .
Din cauza acestui lucru , s-a convocat Adunarea Starii Generale . Ea nu a mai fost convocata din 1614 . Deci , in 1789 Adunarea Starii Generale a fost convocata din nou .
Aici , reprezentantii starii a 3-a nu si-au putut spune ideile si aprobarea . Din cauza acestui lucru , starea a 3-a s-a despartit de celelalte stari . Inchisoarea Bastillia a fost daramata . Acest eveniment a semnificat rasturnarea monarhiei .
Pe 4 august s-au facut 2 decrete importante . Acestea erau „Drepturile omului si ale cetateanului „ . Dupa un an s-au facut serbari la care a participat Ludovic al 16-lea . Acesta a promis in fata natiunii ca va permite orice decret .
Insa , dupa un an de la juramant , Ludovic al 16-lea a incercat sa fuga , insa planul lui a esuat . Astfel, oamenii nu au mai avut incredere in el .
In acelasi an Franta a mai avut un razboi cu Anglia , unde regele Ludovic si-a inselat patria , si a fost condamnat la moarte din cauza acestui lucru . La conducere trebuia sa vina altcineva . A ajuns la conducere Napoleon Bonaparte . Era un bun conducator care a obtinut multe teritorii . A obtinut maximele teritorii , unde a pus ca conducatori membri ai familiei lui .
Anglia , Austria , Rusia si Prusia s-au rasfrans asupra lui . Acestor monarhii le era teama de ambitia lui Napoleon Bonaparte . Pentru a impiedica orice schimb de marfuri cu Anglia , el a facut o blocada continentala . Napoleon l-a obligat pe tarul Rusiei sa respecte blocada continentala , dar acesta nu a acceptat .
Napoleon nu a rezistat refuzului si a pornit spre Rusia cu peste 600 de soldati de lupta . Rusia a parasit tara si a incendia


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org