Referat - Uniunea Europeana si aderarea Romaniei

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
396
Etichete
uniunea, europeana, aderarea, romaniei
Descarcari
248
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Uniunea Europeana si aderarea Romaniei 
1.Istoria Uniunii Europene
2.Institutii Europene
3. Tari candidate si alte tari membre ale AELS (EFTA) -Asociatia Europene de Liber Schimb :
4.Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana
5.Avantajele tinerilor dupa integrarea in Uniunea Europeana

1. Istorie
Tentative de unificare a natiunilor europene au existat inca dinaintea aparitiei statelor nationale moderne. Acum trei mii de ani, Europa era dominata de celti, iar mai tarziu a fost cucerita si condusa de Imperiul Roman, centrat in Meditarana. Aceste uniuni timpurii au fost create cu forta. Impreiul Franc al lui Carol cel Mare si Sfantul Imperiu Roman au unit zone intinse sub o singura administratie pentru sute ani. Uniunea vamala a lui Napoleon si mai recentele cuceriri ale Germaniei naziste din anii 1940 au avut doar o existenta tranzitorie.
Data fiind diversitatea lingvistica si culturala a Europei, aceste incercari au implicat de obicei ocupatia militara a natiunilor, conducand la instabilitate.Una dintre primele propuneri pentru o unificare pacifica prin cooperare si egalitatea statutului de membru a fost facuta de Victor Hugo in 1851. In urma catastrofelor provocate de primul si al doilea razboi mondial, necesitatea formarii unei (ce a devenit mai tarziu) Uniuni Euroepene a crescut, din cauza determinarii de a reconstrui Europa si de a elimina posbilitatea unui nou razboi. Acest sentiment a dus in cele din urma la formarea Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului de catre Germania (de vest), Franta, Italia si tarile din Benelux.
Acest lucru a fost posibil prin semnarea in aprilie 1951 a Tratatului de la Paris, care a intrat in vigoare in iulie 1952.



Prima uniune vamala totala, cunoscuta initial ca si Comunitatea Economica Europeana (informal chiar si Piata Comuna), a fost creata prin Tratatul de la Roma in 1957 si implementata la 1 ianuarie 1958. Aceasta din urma s-a transformat in Comunitatea Europeana care este in preze


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org