Referat - Managementul financiar-concept,functii

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
553
Etichete
managementul, financiarconceptfunctii
Descarcari
356
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MANAGEMENT FINANCIAR-CONCEPT, FUNCTII

Consideratii generale:
Managementul este unul din factorii esentiali care explicå de ce o tarå este bogatå sau såracå. Menagementul este o artå si nu una oarecare, ci arta artelor pentru cå pune în valoare talentele oamenilor. Din cele douå definitii rezultå cå managementul are un pronuntat caracter uman. Conducerea înseamna o retea de oameni care lucreazå împreunå pentru a atinge obiectivele urmårite de cåtre firme, fiecare structurå a firmei îsi organizeazå sI conduce propriile afaceri cu singurul amendament cå trebuie så-si justifice rezultatele în fatå conducerii companiei din care face parte.
Conditii noi în care se desfåsoarå managementul firmelor din Romania:
1. Trebuie så facå fatå unui efort considerabil de adaptare la conditiile pietei. Acest efort de adaptare ridicå probleme cu totul noi, complexe, greu de solutionat;
2. Toate aspectele de management din cadrul firmei ducå la 2 råspunsuri foarte clare:
( ce anume trebuie så facå firma pentru a fi profitabilå, competitivå ? acest råspuns ne venind din interiorul firmei, el trebuind cåutat în afarå.
( cum så facå ceea ce trebuie så facå ? acest råspuns vine din interior.
3. Activitatea se desfåsoarå într-un pronuntat caracter de incertitudine sI riscuri. Aceastå stare de lucruri derivå din faptul cå firmele nu-si mai pot programa activitatea în conditiile de certitudine pentru cå activitatea e influentata de o multime de factori greu de ståpânit. In acest context rezultå 2 concluzii:
( planificarea în cadrul firmei e în toate cazurile un compromis între necesitåtile sI posibilitåtile de cunoastere;
( aceastå lipså de certitudine din programe, din planuri permanent suplinitå de cercetåri, de studii.
4. Lårgirea, amplificarea factorilor generatori de stocuri, deci stocurile pe toate palierele activitåtii, stocuri care presupun imobilizåri de fonduri costuri mari cu dobânzi sI alte consecinte si cå trebuie så fie o preocupare permanentå a managementului pentru


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org