Referat - Managementul Intreprinderilor Mici si Mijlocii - plan de afacere

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
779
Etichete
managementul, intreprinderilor, mici, mijlocii, plan, afacere
Descarcari
663
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Academia de Studii Economice
Facultatea de Management
















Managementul Întreprinderilor Mici si Mijlocii
Plan de Afacere

















CAPITOLUL 1
Societatea LION SA se va înfiinta prin asocierea societatilor SOCOM TÂRNAVA si Lion Trading în scopul de a produce mic mobilier pentru copii destinat pietei olandeze. Cele doua societati care se asociaza sunt parteneri începând din 1987 si sunt specializate pe domeniul productie, respectiv al proiectarii si desfacerii de mic mobilier pentru copii.
În prezent, SOCOM produce o gama larga de mobilier de copii, compus din tarcuri, paturi si scaune în diferite modele si variante de culoare pentru Lion B.V. Pe lânga SOCOM, mai produc pentru Lion B.V. si alte patru fabrici de mobila din judetul Mures. LION SA va înlocui toti acesti producatori si va produce 16 camioane de produse finite lunar destinat pietei olandeze. Pentru a putea realiza acest volum al productiei vor fi necesare investitii în valoare de 600.000 pentru retehnologizarea societatii SOCOM.
În cadrul societatii LION SA se vor produce peste 25 de modele de tarcuri, paturi si scaune în peste 12 variante de culoare destinate pietei olandeze. Statisticile arata ca în Olanda natalitatea este de 80.000 de nou-nascuti într-un an, deci piata potentiala este limitata la acest numar. Piata este foarte segmentata, cumparatorii fiind foarte pretentiosi, solicitând în permanenta modele si culori noi, în corelatie cu tendintele din lumea modei, de o foarte buna calitate si la un pret scazut. Datorita concurentei foarte puternice exista o tendinta generala de reducere a preturilor, de crestere a calitatii produselor si de reducere a numarului de produse vândute dintr-un anumit model.
Firma Lion B.V. detine o cota de piata de aproximativ 75% din aceasta piata si în consecinta domina cu autoritate concurenta. Acest lucru se datoreaza adaptarii produselor la nevoile cumparatorilor. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cumparatorilor se efectueaza în mod sistema


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org