Referat - Plan de afaceri - laborator de patiserie

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
516
Etichete
plan, afaceri, laborator, patiserie
Descarcari
288
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Laborator de patiserie
Ianuarie 2003

Piata
Piata produselor de patiserie înregistreaza o crestere constanta, atât cantitativ cât si valoric. Aceasta afacere este considerata una dintre cele mai putin costisitoare ramuri din sectorul alimentatiei, beneficiind în acelasi timp de o cerere în progres, determinata în primul rând de faptul ca produsele oferite sunt ieftine si deci accesibile tuturor categoriilor de consumatori.
Cererea înregistreaza o usoara sezonalitate, în sensul cresterii sale în sezonul rece.
Oferta înregistreaza o certa diversificare, fie datorita însusirii de catre producatori a unor propuneri venite din partea clientilor, fie datorita unor initiative ale acestora din urma.
Din punct de vedere al producatorilor, se poate observa în ultimul timp preocuparea permanenta pentru calitate si igiena, care a condus la importante schimbari în structura liniilor de patiesrie. Unele dintre acestea sunt complet noi, altele s-au modificat permanent de-a lungul timpului. Procentul celor care opereaza cu utilaje vechi si uzate moral este în scadere, dar înca mai exista.

Clientii
Când vorbim despre clientela unitatilor de acest tip, probabil cea mai importanta componenta este cea geografica. În marile orase, în fiecare zona (cartier) exista asemenea patiserii, dar rareori ele dobândesc un renume în afara perimetrului respectiv. Asadar “lupta” se da în principal pentru segmentul de clienti care îsi au domiciliul ori locul de munca/scoala în zona respectiva sau care pur si simplu circula prin zona în mod frecvent.

Un aspect deosebit de important îl reprezinta câstigarea încrederii consumatorilor, care pot avea pareri nu tocmai favorabile despre conditiile de productie din aceste unitati, dupa ce în ultimii ani au fost descoperite o serie întreaga de nereguli si încalcari ale unor norme igienice de baza, amplu prezentate în mass-media.

Concurenta
Dupa cum deja am precizat, laboratoarele de patiserie sunt repartizate relativ uniform în teritoriu. Din moment ce


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org