Referat - Plan de afaceri - Realizarea de programe pentru calculator

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
384
Etichete
plan, afaceri, realizarea, programe, pentru, calculator
Descarcari
301
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Realizare de programe pentru calculator (soft)
Martie 2002

Piata
Domeniul IT este în plina expansiune pe piata româneasca, iar în cadrul acesteia cea mai mare pondere o înregistreaza firmele de soft. La sfârsitului anului 2001, în România functionau aproximativ 5.600 de societati în domeniul IT (dintre care aproape 40% în Bucuresti si înca 20% în patru mari orase: Cluj Napoca, Brasov, Timisoara si Iasi).
În ultimii ani, produsele soft cu licenta “Made in Romania” au început sa fie extrem de cautate pe piata S.U.A. si pe cea a Uniunii Europene, exporturile unor astfel de servicii crescând vertiginos de la un an la altul (ritm de crestere de 75% pe an).

Cele mai importante servicii în acest domeniu vizeaza: consultanta, proiectare, implementare, service, mentenanta, outsourcing –realizarea de aplicatii soft la comanda- destinate în principal pietei externe.

Clientii
Clientii pot fi mase largi de populatie sau firme din diverse domenii - în cazul în care se produc programe, care se comercializeaza în nume propriu - fie un singur client sau companie, daca se merge pe varianta realizarii de proiecte la comanda. Optiunea pentru una sau alte dintre variante trebuie sa se bazeze pe analiza unui ansamblu de factori, printre care: tipul de produs, concurenta, tehnologia necesara, canalele de distributie si logistica disponibila, resursele existente, personalul implicat si multe altele.

Concurenta
Piata producatorilor de programe pentru calculator începe cu marile firme (unele având cifre de afaceri anuale de ordinul a milioane de dolari), continua cu o serie de întreprinderi mijlocii si ajunge la acele întreprinderi mici sau persoane fizice care realizeaza în general soft la comanda pentru anumiti clienti.














Acestia din urma lucreaza de multe ori fara acte, contribuind la mentinerea la cote înalte a “pirateriei
software”, pe care autoritatile încearca de multa vreme sa o diminueze. Mai mult, acesti producatori genereaza o concurenta neloiala, datorita fap


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org