Referat - Planul de afaceri

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1006
Etichete
planul, afaceri
Descarcari
619
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Planul de afaceri

Capitolul 1

FUNDAMENTELE TEORETICE ALE PLANULUI DE AFACERI


1.1. NECESITATEA PLANULUI DE AFACERI

Planul de afaceri se refera fie la promovarea unei firme noi,fie la lansarea unui proiect important intr-o întreprindere existenta.
Planul de afaceri este rezultatul unei activitati utile de-alungul procesului de concepere si dezvoltare a proceselor noi si inventive.In mod egal,el joaca un rol important in aplicarea unei operatiuni de restructurare a intreprinderilor.In cele din urma devine obligatoriu cu ocazia investigarii partenerilor financiari.Planul de afaceri este un dosar in care se concentreaza studiul analitic si exhaustiv al tuturor aspectelor unui proiect sau al unei intreprinderi.El contine un plan amanuntit de actiune,precum si o evaluare a rentabilitatii de perspectiva a proiectului propus.
Planul de afaceri este un instrument necesar:intreprinzatorilor care creaza o societate sau cauta parteneri pentru intreprinderile lor;gestionarilor de proiecte;managerilor care propun activitati noi,altor persoane decat cele care sunt deja responsabile in cadrul unor intreprinderi deja existente.
Planul de afaceri este important in toate sectoarele,industrial sau servicii,in mod independent de gradul lor de inovatie tehnica sau marketing.Planul de afaceri devine din ce in ce mai mult un instrument indispensabi,cu ajutorul caruia se poate reusi in orice domeniu.
Diagnosticarea activitatii tehnico-productive si economico-financiare se poate face prin masurarea performantelor activitatilor si pe ansamblul interpriderii pentru a gasi solutii ca aceasta sa devina competitiva. Se urmareste asanarea activitatilor nerentabile, cunoasterea sanselor intreprinderii de a deveni competitiva pe piata, de a-si relansa si stabiliza activitatea economica sau de a intra în faliment.
Informatiile necesare în vederea masurarii performantei economice prezente si previzibile se obtin din contabilitatea analitic


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org