Referat - Rolul comunicarii in obtinerea succesului organizatiei

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
520
Etichete
rolul, comunicarii, obtinerea, succesului, organizatiei
Descarcari
337
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Rolul comunicarii în obtinerea succesului organizatiei

Într-o organizatie comunicarea prezinta o importanta capitala. Daca ar fi sa ne referim numai la decizia manageriala si-ar fi suficienta sublinierea ca o buna adoptare a acesteia si o reusita executie a ei sunt de neconceput fara o comunicare perfecta între membrii echipei manageriale si între acestia si restul angajatilor. Managementul consta, mai presus de orice, în realizarea, cu ajutorul comunicarii, a unui proces de influentare interpersonala exercitat într-o situatie anumita si îndreptat spre atingerea sau îndeplinirea unor obiective. A conduce înseamna a comunica, înseamna, înainte de toate, a transmite idei, sentimente, decizii subordonatilor si posibilitatea de întoarcere a informatiilor.
Astazi, comunicarea a devenit din ce în ce mai importanta si mai nuantata. În viata profesionala, angajatii se confrunta cu un exces de informatii, dar si cu insuficienta si chiar absenta comunicarii. Informarea si comunicarea sunt doua notiuni diferite, însa interdependente. Informarea pune persoanele în relatii cu anumite informatii, iar comunicarea pune persoanele în relatii cu alte persoane.
Ce înseamna însa a comunica? Acest termen consta în transmiterea unor informatii de catre o sursa ( emitator ) unuia sau mai multor destinatari (receptori), prin intermediul unor canale si mijloace de comunicare sub forma mesajelor simbolice ( codificate ) si retransmiterea unui mesaj ( raspuns ) de la receptor catre emitator ( definitie preluata din manualul Conducerea resurselor umane – Radu Emilian ).
O buna comunicare conduce la crearea unui sistem de colaborare reciproca care va favoriza dezvoltarea organizatiei spre înfaptuirea obiectivelor propuse, putându-se crea astfel un climat uman generator de eficienta si satisfactii. Misiunea comunicarii în organizatie este aceea de a o pozitiona, de a-i conferi o personalitate recunoscuta si o identitate distincta fata de concurenta. Comunicarea interna este aceea care se dez


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org