Referat - Activitatea de marketing specifica unei societati comerciale

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
454
Etichete
activitatea, marketing, specifica, unei, societati, comerciale
Descarcari
533
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Activitatea de marketing
specifica unei societati comerciale



Capitolul I
Introducere în activitatea de marketing
specifica unei societati comerciale

Firmele sunt tot mai mult obligate sa-si restructureze radical obiectivele si strategiile de piata. De unde anterior ele operau în conditiile unei concurente si clientele stabile, cunoscute, în prezent firmele activeaza în conditiile unui adevarat razboi, în care au loc schimbari rapide ale concurentei, progrese tehnologice, aparitii de noi legi si politici comerciale si o scadere continua a fidelitatii clientelei.
În zilele de glorie ale “afacerilor normale“, firmele puteau rezista concurentei prin aplicarea unei politici agresive de vânzari si reclama a produselor. Este ceea ce s-a numit “marketing”. Aceasta viziune a omului obisnuit asupra conceptului de marketing ramâne valabil si astazi. Din nefericire, exista însa si destui directori de firme care cred ca “marketing” înseamna sâ-si “prelucreze” agentii de vânzari si apoi sa le faca vânt în strada ca sa vânda produse; aceasta este cea mai buna “reteta“ pentru dezastru.
Trebuie avut în vedere faptul ca, astazi, cumparatorii sunt pusi în fata unei game uriase de produse de tot felul. Nu trebuie, de asemenea, uitat ca ei au reactii si cerinte diferite fata de pretul unui produs sau de raportul produs/servicii oferite. Nu în ultimul rând, cerintele lor în ceea ce priveste calitatea sunt în continua crestere. Având posibilitati nelimitate de a alege, ei se vor orienta catre acele oferte care corespund cel mai bine asteptarilor si nevoilor lor; decizia de a cumpara se va baza pe capacitatea de perceptie a valorii.
Asadar nu este de mirare ca firmele cele mai prospere sunt cele care reusesc sa ofere clientilor satisfactia scontata, întelegând marketingul nu ca pe o functie separata, ci ca pe o filosofie de însusiri la nivelul întregii organizatii. Ceea ce se cere compartimentului de marketing este identificarea categoriilor de consumatori si a nevoilor pe care le s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org