Referat - Ambalarea

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
448
Etichete
ambalarea
Descarcari
460
Nota
0 / 10 - 0 voturi








=REFERAT=

Colegiul Economic Buzau







Pelin Ovidiu
Cls. A 9-a F




Ambalarea


1. DEFINIREA NOTIUNII DE AMBALARE SI PREAMBALARE

Istoria cartonului ondulat se întinde pe o perioada de peste 100 de ani, iar aparitia acestui material a fost impulsionata de nevoia unui nou tip de ambalaj superior celor existente pâna atunci.
Hârtia ondulata mecanic, între doua valturi canelate, a fost obtinuta prima data în Anglia, în anul 1856 si a fost utilizata în premiera ca ambalaj de catre un american, în 1871. Cartonul ondulat propriu-zis a aparut în 1874, în America, când s-a adaugat, prin lipire, un strat neted de hârtie peste hârtia ondulata.
La începutul secolului XX, apar primele masini de carton ondulat, iar acest produs se impune în industria ambalajelor din America si Europa. În timp, productia de carton ondulat si ambalaje se dezvolta în ritm alert, largindu-se gama sortimentala si îmbunatatindu-se calitatea acestui produs.
În tara noastra, cartonul ondulat s-a produs prima oara în anul 1957, în fabrica existenta la Ghimbav, localitate aflatã la 10 km de municipiul Brasov. În anii urmatori, acest sector a cunoscut o dezvoltare importantã, cererea acestui produs pe piata fiind în continua crestere.
Odata cu dezvoltarea si diversificarea productiei de bunuri concomitent cu dezvoltarea comertului, are loc si diversificarea si dezvoltarea activitatilor de ambalare si implicit a productiei de ambalaje. La nivelul întregii planete, se considera ca aproximativ 99% din productia de marfuri se tranzactioneaza în stare ambalata.
Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, în unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia îi este destinat. Ambalajul favorizeazã identificarea produsului, înlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care îi învata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul înconjurator de poluarea produsa de ambalajele uzate sau de componenti


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org