Referat - Atitudini ale populatiei brasovene legat de gunoiul menajer

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
2459
Etichete
atitudini, ale, popccatiei, brasovene, legat, gunoiul, menajer
Descarcari
1058
Nota
9 / 10 - 1 vot


Atitudini, opinii si intentii ale populatiei brasovene
cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer
Introducere
Sticle goale de suc si ulei, cutii de conserve, resturi de legume si fructe, haine vechi si incaltaminte rupta, fier vechi, frigidere ori televizoare stricate, carton si hartie, jucarii rupte, crengi si iar plastic, hartie si mizerii de tot felul, se astern strat dupa strat, in muntii de gunoaie din ce in ce mai inalti.
Oferta larga si diversitatea produselor pe care le gasim astazi in magazine au provocat totodata si o crestere ingrijoratoare a cantitatii de deseuri menajere.Daca cineva ar avea curozitatea sa vada ce fel de resturi contin gunoaiele din ultimii ani, ar constata ca aproximativ jumatate din volumul ocupat de deseuri este format din ambalaje.Cu aceasta problema s-au confruntat si tari ca Germania si Anglia, care au consumat apoi multa energie si multi bani pentru ao rezolva.Deoarece nivelul de trai in Romania este mai scazut decat la ei, s-ar putea afirma ca inca nu i-am ajuns din urma privind volumul deseurilor.Tinand cont si de faptul ca la ei campanile de reducere a cantitatii de resturi menajere este inca la inceput si ca la noi se incearca deja constientizarea populatiei privind aceasta problema, avem sansa de a ne “trezi” inainte de a fi total inecati de gunoaie.
Mai mult decat atat, lunile si anii urmatori vor aduce noi cheltuieli pentru familiile noastre, si este vorba de cheltuieli mari.Costurile pentru salubritate vor suferi o crestere importanta odata cu obligativitatea ca deseurile sa fie depozitate numai in rampe ecologice a caror intretinere necesita investitii financiare deosebite.Fiecaruia dintre noi ii va fi stabilit un pret pentru serviciul de salubritate in functie de cantitatea de gunoi predata. Totusi, exista o rezolvare convenabila pentru aceasta problema: daca vom fi mai atenti la ce aruncam, si vom produce gunoi mai putin, vom plati mai putin.
Se pune intrebarea daca populatia brasoveana este constienta de poluarea datorata gunoaielor menajere, daca brasovenii sunt dispusi sa faca ceva in privinta acestui lucru.
Pentru a raspunde acestei intrebari si altora de genul acesta si pentru ca pe zi ce trece gunoiul menajer devine o problema din ce in ce mai importanta pentru societatea in care traim, ne-am propus in aceasta lucrare sa studiem atitudinile, opiniile si intentiile populatiei brasovene cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer.
Cap.1 Ipotezele si obiectivele cercetarii
1.1 Ipotezele cercetarii
Pornind de la definirea problemei de cercetat putem formula o serie de ipoteze cu privire la aspectele ce urmeaza a fi cercetate. Odata fixate aceste ipoteze putem transpune problema de marketing in obiective ale cercetarii.
( Majoritatea brasovenilor considera problema sortarii gunoiul menajer foarte importanta, in cadrul unei societati.
( Doar o parte din populatia Brasovului isi sorteaza gunoiul menajer.
( O parte a populatiei brasovene nu cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.
( Majoritatea populatiei Brasovului e constienta de efectele poluarii datorate cantitatilor mari de gunoi menajer.
( Majoritatea populatiei brasovene nu stie ca peste putin timp sortarea gunoiului menajer va deveni obligatorie.
( In Brasov exista persoane care considera ca nu au nici o obligatie individuala legata de sortarea gunoiului menajer.
1.2 Ipotezele statistice
H0: Cel mult 30% din populatia Brasovului isi sorteaza gunoiul menajer.
H1: Mai mult de 30% din populatia Brasovului isi sorteaza gunoiul menajer.
H0: Diferitele nivele de varsta nu exercita o influenta semnificativa asupra activitatii de sortare a gunoiului menajer de catre populatia brasoveana.
H1: Diferitele nivele de varsta au o influenta semnificativa asupra activitatii de sortare a gunoiului menajer de catre populatia brasoveana.
H0: Exista legatura intre nivelul de educatie al populatiei brasovene si sortarea gunoiului menajer.
H1: Nu exista legatura intre nivelul de educatie al populatiei brasovene si sortarea gunoiului menajer.
H0: Cel mult 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.
H1: Mai mult de 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.
H0: Cel mult 60% din populatia Brasovului e constienta de efectele poluarii datorate cantitatilor mari de gunoi menajer.
H1: Mai mult de 60% din populatia Brasovului e constienta...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org