Referat - Companiile offshore

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
412
Etichete
companiile, offshore
Descarcari
371
Nota
0 / 10 - 0 voturi

? Ce este un paradis fiscal?
 
În limbaj curent, paradisuri fiscale sunt acele teritorii care ofera o gama larga de avantaje fiscale companiilor offshore înregistrate pe acest teritoriu. (Termenul original englez – tax haven – înseamna refugiu fiscal). O companie offshore poate functiona sub conditii de impozitare favorabile, numai daca este înregistrata într-un paradis fiscal. În concordanta cu principiul afirmat mai sus, compania trebuie bineînteles sa functioneze în afara teritoriului de înregistrare. În paradisurile fiscale traditionale, functionarea companiilor este sustinuta de un mecanism legislativ extrem de bine organizat, aceasta însemnând ca, în tara respectiva, legea asigura conditii de impozitare favorabile companiilor offshore. Trebuie subliniat faptul ca, prin neplata impozitului, compania nu încalca legea, din contra, conform legii este scutita, partial sau total de plata impozitelor.
 ? Care este scopul înfiintarii unei companii offshore?
 
Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte legate de înfiintarea societatilor. Exista un numar mare de obiective posibile, la fel cum relatiile de afaceri din economia de piata pot implica un numar infinit de combinatii. În consecinta, clientul este cel care ar trebui sa gaseasca raspunsul la întrebarea de mai sus, deoarece nimeni nu cunoaste afacerile sale mai bine decât el însusi. Noi nu putem decât sa descriem pe scurt scopurile pentru care companiile offshore sunt utilizate cel mai frecvent. Acestea sunt urmatoarele:
Tranzactii comerciale în strainatate
Investitii prin intermediul unei companii offshore
Înregistrari de nave si aeronave
Achizitionarea de proprietati
Formarea de companii holding
Înfiintarea de societati de asigurare
Înfiintarea de banci
Din motive de reputatie
Pentru a amplasa averea personala într-un mediu sigur
Protectia bunurilor
Bineînteles, aceste companii ofera multe alte avantaje pe care nu le putem descrie în acest material de informare generala. Compania offshore în


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org