Referat - Comportamentul consumatorului de vopsele

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
508
Etichete
comportamentul, consumatorului, vopsele
Descarcari
351
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Rezumat introductiv

Industria de producere a grundurilor, vopselelor si diluantilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din România în ultimii ani, atragând un volum apreciabil de investitii si reusind sa atinga un nivel tehnologic foarte apropiat de companiile din Comunitatea Europeana. Industria româneasca de pâna în 1990 a fost formata din mari producatori ce acopereau 50-60% din piata. Companiile rezultate prin privatizarea acestor unitati acopera în prezent un procent scazut, restul fiind ocupat de unitati de productie private deschise dupa 1990 si importatori.
Prezentul proiect analizeaza aspecte ale comportamentului consumatorului legate de achizitionarea si utilizarea de vopsele si lacuri pentru interiorul locuintei.
Cea mai dinamica dezvoltare pe piata vopselelor din România s-a înregistrat în segmentul produselor decorative ce cuprinde produse peliculogene (chituri, grunduri, vopsele, emailuri, lacuri, diluanti) si în segmentul materiilor prime reprezentate de rasini sintetice necesare atât în procesul propriu de productie cât si pentru alti potentiali beneficiari.
Lansarile de noi produse si marci este rodul unei munci sustinute a departamentelor de cercetare-dezvoltare în colaborare cu departamentele de marketing. Aceste lansari au avut rolul de acoperi anumite nise de pe piata dar si de a oferi consumatorilor o paleta mai larga de alegere, calitate si preturi mai bune.
Obiectivul proritar al firmelor de profil este acela de a gasi un echilibru între ceea ce îsi propun ei si ceea ce asteapta si cauta consumatorii. Pentru aceasta este nevoie de o cercetare riguroasa a pietii.









Capitolul
1


În România, cererea de vopsele a crescut odata cu dezvoltarea domeniului constructiilor private si industriale si a preocuparii tot mai ridicate a populatiei în reamenjarea si decorarea spatiilor de locuit si a obiectelor de mobilier.
Vopselele sunt produse care se adreseaza consumatorilor casnici si industriali


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org