Referat - Comportamentul de cumparare si consum pentru produsul betisoare ORL

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
465
Etichete
comportamentul, cumparare, consum, pentru, produsul, betisoare, orl
Descarcari
289
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Comportamentul de cumparare si consum pentru produsul “betisoare ORL”




Oamenii achizitioneaza bunuri si servicii destinate consumului propriu , ei formand piata”ultima”catre care se orienteaza toate activitatile economice. Pentru a analiza piata de consum , trebuie cunoscute urmatoarele elemente : ocupantii acesteia , obiectele , obiectivele cumparatorilor , organizarea , actiunile si ocaziile lor , precum si punctele de desfacere ale produselor.
Comportamentul cumparatorului este influentat de 4 categorii de factori : factorii culturali ( cultura, cultura secundara si clasa sociala ), factorii sociali (grupurile de referinta, familia, rolul si statutul social ), factorii personali ( varsta si etapa din ciclul de viata, ocupatia, situatia materiala, stilul de viata, personalitatea si parerea despre sine ) si factorii psihologici ( motivatia, perceptia, invatarea, convingerile si atitudinile ).
Inainte de planificarea activitatilor de marketing, o firma trebuie sa identifice consumatorii vizati si modul in care acestia iau diferite decizii. Cu toate ca multe din deciziile de cumparare implica existenta unui singur factor de decizie, luarea altor decizii de cumparare poate necesita mai multi participanti, care indeplinesc roluri diferite : de initiator, de influent, de decident, de cumparator sau de utilizator. Sarcina marketerului este de a-i identifica pe ceilalti participanti la actul de cumparare, cu criteriile lor si influenta pe care ei o au asupra cumparatorului.
In cazul comportamentului de cumparare, consumatorul trece printr-un proces de luare a deciziei structurat pe urmatoarele 5 etape : identificarea nevoii, informarea, evaluarea alternativelor, luarea deciziei de cumparare si comportamentul ulterior achizitionarii. Sarcina marketerului este de a cunoaste comportamentul consumatorului in fiecare din aceste etape, precum si care sunt principalele forte care il influenteaza.


Prezentarea produsului



Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org