Referat - Conceptul de marketing - analiza

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
456
Etichete
conceptul, marketing, analiza
Descarcari
315
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Conceptul de marketing - analiza
Marketingul de baza se ocupa de piata,de schimb.Primul soc al vechilor relatii comerciale(târguri) îl reprezinta era industriala când productia a atins cote imense.Astfel,s-a ridicat problema distributiei de masa datorita cresterii marimii pietei.Acest lucru a semnalat necesitatea aparitiei marketingului.
În privinta aparitiei marketingului exista numeroase controverse.Marketing înseamna vânzare si publicitate(promovare).Chiar daca revolutia industriala a avut loc în U.K.,marketingul nu a aparut aici,ci în sec XX în SUA pentru ca societatea americana nu a copiat pe nimeni,au dispus de numerosi întreprinzatori si au pus un mare accent pe progresul tehnic.Progresele din sfera productiei au aparut si în sfera distributiei.
Marketingul a aparut sub aspectul unor numerosi factori:aparitia starii de abundenta;aparitia productiei de masa;procesele sociale(urbanizare,cresterea gradului de risc);dinamismul economico-social contemporan.
Marketingul a aparut mai întâi pe planul practic si apoi s-a început teoretizarea acestuia.
Conceptul de marketing
„Marketing”=substantivul market-piata economica
verbul „to market”=a desfasura tranzactii,a comercializa
Primii care s-au întrebat ce este marketingul sunt americanii.Prima definitie a fost data în 1937 de A.M.A.(American Marketing Asociation).Astfel,marketingul vizeaza realizarea activitatii economice care genereaza fluxul de bunuri si servicii de la producator la consumatorul final.
Trebuie retinute 4 aspecte:
-marketingul se refera la un complex câmp de activitati
-are sub incidenta sa atât bunuri cât si servicii
-urmareste sa orienteze fluxul de marfuri pâna la purtatorii cererii
-se refera atât la destinatarii marfurilor cât si la expeditorii marfurilor
S-a încercat apoi sa se formuleze definitii mult mai complexe.Astfel,avem de retinut 3 definitii:
1.-elaborata în 1960 de William Stanton din SUA : marketingul este un întreg sistem de activitati economice referitoare la programare,stabilire p


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org