Referat - Estetica si exprimarea unui magazin

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
891
Etichete
estetica, exprimarea, unui, magazin
Descarcari
363
Nota
0 / 10 - 0 voturi

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVISTE
FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE
SPECIALIZAREA MARKETING









ESTETICA SI EXPRIMAREA
UNUI MAGAZIN







Studenta Bogdan Pasc
Grupa 1332
Anul III



noiembrie 2000 –
I. INTRODUCERE

Punctul de vânzare se poate defini ca fiind locul de vânzare permanent în care patrunde clientul si unde el îsi efectueaza cumparaturile. Acesta poate fi un centru de decizie autonom (comerciant independent), sau numai una din entitatile spatiale aflate în posesia unei firme comerciale, care poate sa exploateze diferite forme de organizare a activitatii de comert: magazin, magazin-depozit, depozit.
Magazinul este un sistem constructiv, proiectat a etala, a depozita si a vinde marfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei sale. O asemenea definitie sugereaza necesitatea existentei unui plan general al magazinului, în care elementele sale definitorii sa ofere în mod distinctiv de organizare si functionare.
Un magazin trebuie sa prezinte o imagine proprie care sa-l individualizeze fata de concurentii sai. Imaginea magazinului poate fi definita ca perceptia consumatorilor asupra magazinului si atributelor sale, puse în valoare de un pachet de caracteristici: amplasarea magazinului, marimea si structura asortimentului de marfuri, ambianta si organizarea interioara, mijloace promotionale, amenajarea de ansamblu.
Aceste caracteristici sunt percepute sinergetic de catre clienti, ca fiind acele elemente care definesc personalitatea magazinului. Întrebati cum apreciaza personalitatea magazinului, consumatorii vor raspunde folosind termeni ca: cinstit, corect, demn de încredere, captivant, foarte interesant, etc. tot astfel descriind si facilitatile fizice oferite: curatenie, usor de gasit, loc de parcare, etc.
O lista de atribute nu pot fi exhaustiva. Fiecare magazin, în functie de politica sa comerciala, de particularitatile zonei de atractie, poate avea si alte atribute.
Se apreciaza ca reusita comerciala a unui magazin depinde de:
amp


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org