Referat - Introducere in teoria generala a marketingului

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
377
Etichete
introducere, teoria, generala, marketingului
Descarcari
286
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Introducere in teoria generala a marketingului


PREFATA
            Actuala lucrare reprezinta o introducere cuprinzatoare în teoria generala a marketingului, care îsi propune sa ofere, în primul rând studentilor din Universitate, ce se pregatesc sa devina specialisti în alte domenii decât cel economic, mai ales în: drept, jurnalism, comunicari si relatiii publice, sociologie, filosofie, psihologie, asistenta sociala, birotica, etc. cunostintele necesare pentru întelegerea rolului marketingului în societatea moderna, în vederea utilizarii în viitor în activitatea lor practica.
            De asemenea, lucrarea se adreseaza, prin continutul de idei teoretice si al utilitatii practice, tuturor celor care doresc sa-si îmbogateasca cunostintele în acest domeniu nou, modern si actual, deoarece scopul ei îl constituie explicarea conceptelor, metodelor si tehnicilor de marketing, precum si a manierei în care se pot aplica în orice tip de organizatie, care pentru a supravietui si a se dezvolta trebuie sa se adapteze la mediul ce se schimba cu mare rapiditate.
            În demersul nostru, alaturi de literatura de specialitate româneasca si straina, un rol important l-a avut experienta personala obtinuta în ultimul deceniu din activitatea didactica cu studentii din Universitatea Bucuresti, unde am avut sansa de a sustine primul curs de Marketing din aceasta prestigioasa institutie de învatamînt superior românesc.
            Se cuvine saaduc si pe aceasta cale multumiri sincere si recunostinta pentru îndemnul si sprijinul constant ce mi l-a acordat inclusiv prin sustinerea morala în momentele dificile, sefului catedrei de Stiinte Economice a Universitatii Bucuresti, profesor doctor Viorel Cornescu.
1. Marketingul – teorie si practica
Ultimele decenii ale acestui secol au impus un nou concept – MARKETING – ce se vehiculeaza cu mare frecventa atât în teorie cât si în practica social-economica.
Marketingul modern este considerat astazi factorul esential al succesului unei or


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org