Referat - Marketingul electoral in practica partidelor politice din Republica Moldova

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
460
Etichete
marketingul, electoral, practica, partidelor, politice, din, republica, moldova
Descarcari
431
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Marketingul electoral in practica partidelor politice din Republica Moldova


Fiind o ramura relativ noua, marketingul electoral s-a dezvoltat vertiginos în asa tari ale lumii ca SUA, Franta, Germania, Marea Britanie etc. La noi acest concept si însasi aceasta stiinta cunoaste o dezvoltare lenta. Totusi în ultimul timp marketingul a capatat o importanta deosebita în Republica Moldova, si în special marketingul politic sau mai bine zis componenta sa marketingul electoral. Despre importanta marketingului electoral ne vorbeste faptul ca în majoritatea tarilor lumii nu câstiga candidatul sau partidul politic care se bazeaza pe autoritatea liderilor sau a voluntarilor partidului politic, ci acele partide politice sau candidati care au angajat consultanti politici (marketologi în domeniul dat).
Astfel în dezvoltarea sa marketingul a atins un nivel ce corespunde teoriei si practicii economice. Dar, prin aceasta, procesul de dezvoltare a marketingului înca nu a luat sfârsit. Însasi marketingul reprezinta o conceptie moderna în orientarea si organizarea activitatii întreprinderilor, concretizata într-un ansamblu de activitati, metode si tehnici stiintifice necesare pentru depistarea si/sau formarea, studierea nevoilor clientilor actuali si potentiali, gasirea modalitatilor de satisfacere a acestor nevoi, concomitent cu obtinerea unui profit optim în conditii de concurenta. Astazi, marketingul si-a extins mult domeniile de utilizare, având o contributie tot mai însemnata la progresul social-economic. Aceste schimbari au dus la largirea câmpului de aplicare în practica a marketingului, confirmându-se procesul de diferentiere si de specializare. Astfel, evolutia marketingului duce la aparitia unei noi conceptii - si anume a marketingului social.
La etapa actuala se utilizeaza tot mai mult termenul de marketingul social si politic, care cuprinde un domeniu de cercetare mult mai vast. De o atentie deosebita, în ultimul timp, se bucura marketingul politic si mai ales o component


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org