Referat - Piata serviciilor de telecomunicatie

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
424
Etichete
piata, serviciilor, telecomunicatie
Descarcari
291
Nota
0 / 10 - 0 voturi











PIATA SERVICIILOR DE
TELECOMUNICATIE































Înainte de a aborda piata telecomunicatiilor prin prisma celor doua elemente ale sale ,oferta si cererea de servicii , trebuie subliniat faptul ca telecomunicatiile joaca în cadrul serviciilor si a economiei în general un rol aparte.


OFERTA DE SERVICII



Oferta de servicii în telecomunicatii este formata în principal de servicii de telefonie vocala si servicii de telex la care se adauga si servicii de televiziune prin cablu , servicii de conectare prin INTERNET , transmisii de date,voice-mail ,paging si servicii de telefonie mobila.
Prin structura serviciilor se poate spune ca are un caracter omogen si bine individualizat.
Desi aceasta oferta este oferita global,indiferent de abonati ,ea este totusi consumata individual si diferit de catre acestia .
Din aceste servicii,cele de telefonie vocala detin prioritatea centrala în cadrul strategiei de dezvoltare a Societatii ROMTELECOM SA .
Aceasta oferta este conditionata de capacitatea echipata a centralelor telefonice . Pe masura ce aceasta capacitate instalata de linii telefonice va creste si oferta de servicii de telefonie va fi mai mare .
Putem spune ca aceasta crestere a ofertei de servicii de telecomunicatii a ROMTELECOM este conditionata din punct de vedere tehnic .
Din punct de vedere structural , oferta de servicii în telecomunicatii se împarte în doua categorii de servicii :
de baza
periferice
Serviciul de baza oferit de societatea de telecomunicatii consta în asigurarea convorbirilor telefonice .Acest serviciu asigura nevoia clientului de a vorbi la telefon ,de a comunica .
Serviciile periferice sunt acele servicii de mai mica importanta care completeaza oferta serviciului de baza.
De exemplu : serviciul ,,Apel telefonic la ora dorita”, ,,Deranjamente”, ,,Informatii privind numerele de telefon ale abona


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org