Referat - Program de marketing privind lansarea pe piata a unui nou produs

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
486
Etichete
program, marketing, privind, lansarea, piata, unui, nou, produs
Descarcari
363
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Program de marketing privind lansarea pe piata a unui nou produs

Pe baza unei analize a portofoliului de activitati firma ANA ELECTRONIC din Bucuresti a constatat lipsa din nomenclatorul sau de produse a unor articole a caror piata sa se afle intr-o crestere semnificativa.
In acelasi timp, conducerea firmei este convisa ca imbunatatirea imaginii firmei ANA ELECTRONIC este posibila numai printr-o preocupare permanenta pentru innoirea si diversificarea sortimentala a gamei de produse.
Luand in considerare toate aceste aspecte, conducerea firmei a hotarat introducerea in fabricatie si lansarea pe piata a unui nou produs, care ar constitui o premiera pentru industria romaneasca: un mini – disc player.
Pentru ca noul produs sa reprezinte un succes comercial, pe langa asigurarea unor performante tehnice corespunzatoare, firma producatoare trebuie sa aiba in vedere si aspectele specifice activitatii de marketing.
Pentru aceasta este necesara studierea atenta a informatiilor deja existente in legatura cu piata produsului (studiu documentar), precum si efectuarea unor cercetari complexe de marketing (test de concept, de marca, de ambalaj) prin utilizarea unor metode cum sunt interviul in profunzime si reuniunea in grup; testarea, pe un esantion reprezentativ, a acceptabilitatii produsului. Mai poate fi, de asemenea, utilizata si “piata test”, metoda care consta in lansarea experimentala a produsului intr-o zona limitata (localitate, judet). Dincolo de avantajele sale, metoda este dificil de aplicat, datorita faptului ca este costisitoare, dureaza foarte mult si permite eventualilor concurenti sa cunoasca noul produs si sa ia masuri de contracarare a acestuia.
In vederea coordonarii tuturor activitatilor pe care si le-a propus, firma ANA ELECTRONIC a intocmit un program de marketing privind introducerea in fabricatie si lansarea pe piata a mini – discului player.
Principalele elemente componente ale acestui program sunt prezentate, pe scurt, in continuare:


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org