Referat - Promovarea bunurilor si serviciilor

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
514
Etichete
promovarea, bunurilor, serviciilor
Descarcari
698
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Promovarea bunurilor si serviciilor
Produsul fabricat de producator, în conditii de eficienta economica si posesor al caracteristicilor si elementelor pe care le doreste consumatorul, va ajunge la aceasta, dupa ce i s-a stabilit pretul de vânzare si canalul de distributie, dar si dupa ce potentialul cumparator a fost informat de existenta noului produs, de noile caracteristici ale produsului modernizat, sau de potentialul produsului de a-i satisface mai bine nevoile, decât alte produse similare.
Gradul de informare al consumatorilor depinde de maniera în care se realizeaza comunicarea producator-consumator si feed-back-ul acestei relatii.
Locul si rolul comunicarii în mixul de marketing
În perioada actuala, în care, atât complexitatea ofertei si a ofertantilor, cât si a volumului si structurii nevoilor cresc într-un ritm alert, pentru producator este foarte important sa comunice posibililor clienti datele necesare, pentru a cunoaste avantajele ce le ofera produsele lui, iar pe de alta parte sa receptioneze reactiile acestora, care sunt surse de informatii pentru activitatea lui viitoare.
Raportul comunicare-promovare
Comunicarea permanenta între ofertanti si consumatori, care de regula sunt despartiti spatial si temporar, este o necesitate, deoarece o informare corecta si prompta stimuleaza cererea, o orienteaza catre anumite produse si influenteaza consumul rational, provoaca modificari în mentalitatile si atitudinile posibililor cumparatori, ceea ce se va reflecta în cresterea volumului de bunuri vândute si pe aceasta baza a profitului, ca unic scop al producatorului.
Comunicarea “se afla în centrul a tot ceea ce întreprinde firma si este prezenta în toate activitatile acesteia”, (M:J.Baker, op.cit. p.387) marketingul modern are la baza ipoteza comunicarii bilaterale eficiente – consumatorii comunica firmelor ce doresc, iar firmele îi informeaza pe consumatori cu tot ceea ce au de vânzare.
În sens larg (M.Wayne Dehoziere, “The Marketing Communication Process”, Mc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org