Referat - Rolul publicitatii intr-o societate de consum

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
431
Etichete
rolul, publicitatii, intro, societate, consum
Descarcari
319
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Rolul publicitatii intr-o societate de consum
Publicitatea este un important mijloc de comunicare avand un rol important in lumea afacerilor si in societatein general.
Iau ca exemplu rolul reclamelor pentru compania Pepsico producatoare de o gamma variata de bauturi racoritoare.
Trecutul reclamelor la acest produs este unul generos si interesant. Inca de la inceput, pepsi-cola a fost in stransa concurenta cu o alta firma producatoare de bauturi racoritoare de acest gen. competita pe piata economica a starnit in interiorul intreprinderii centrale a acestui produs ingrijorarea.
Atunci reclamele au inceput sa apara si sa aiba effect.de al emblema Pepsi in diferite ipostaze,clipuri ,filmulete animate, clipuri cu diferite celebritati cum sunt Shakira , Beyonce, Pink sau Enrique Iglesias , pana la diferite slogane cum ar fi :”pepsi – dare for more!”sau concursuri cu premii atragatoare.

Cu ajutorul publicitatii, firma si-a facut emblema si numele, niste elemente recunoscute pe plan mondial , astefel renumele companiei cat si capitalul financiar au crescut foarte mult.
Pentru a castiga si pentru a fi in fruntea clasamentelor, vorbim aici despre publicitate, recunoastere , ciliate si un plan economic cat mai ridicat , compania Pepsico a recurs la reclame cat mai indrasnete cu scopul de a urca in top. De exemplu pentru a devaloriza in fata publicului firma concurenta, cei de la Pepsi au conceput o reclama in care apare un baietel de vreo 8-9 ani , imbracat de joaca , netuns, mergand la un automat asezat la coltul unei intersectii al unui cartier pare-se marginas. Copilul cumpara de la automat doua doze de coca-cola si le aseaza in picioare pe jos. Se suie pe ele si incet apasa butonul pentru pepsi. Cand doza iese din aparat, baietelul se da jos grabit , o desface si pleaca savurand-o si lasand cele 2 doze in urma.
Aceasta reclama face ca firma pepsi sa para un


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org