Referat - Strategiile de marketing international

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
418
Etichete
strategiile, marketing, international
Descarcari
428
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Strategiile de Marketing international

Procesul de optimizare a resurselor si de trasare a obiectivelor in conformitate cu oportunitatile nou create pe piata mondiala caracterizeaza intreprinderile internationale, obligate sa isi desfasoare activitatea într-un mediu economic, din ce în ce mai concurential, instabil si globalizat.
Pentru valorificarea avantajelor concurentiale identificate în strainatate intreprinderea trebuie sa parcurga urmatoarele etape:
• luarea deciziei de extindere a activitatii catre piata externa;
• selectia pietelor externe prin identificarea criteriilor necesare;
• segmentarea pietei internationale alese;
• identificarea celor mai profitabile segmente de consumatori la nivel international;
• alegerea modalitatilor de patrundere a intreprinderii pe pietele respective;
• elaborarea unor programe de marketing standardizat sau adaptat la specificul local în vederea prelucrarii pietelor externe;
• crearea unor formule organizatorice capabile sa actioneze la nivel local si indeplinirea obiectivelor strategice propuse.
Aceste etape constituie, de fapt, componentele strategiei de marketing international prin care intreprinderea poate sa analizeze piata internationala, tehnologiile utilizate si nivelul concurentilor, alegand varianta optima referitoare la produsele si serviciile oferite, nivelul calitativ si spatiul geografic abordabil.
Necesitatea abordarii tuturor problemelor într-o viziune de marketing a fost
sintetizata foarte sugestiv de catre Guy Serraf: „întreprinderile bogate nu fac marketing pentru ca au bani, ci au bani pentru ca fac marketing”.
In activitatea oricarei organizatii alegerea strategiei de marketing marcheaza un moment important, ce finalizeaza etapa in care s-au definit misiunea si scopurile urmarite, pe baza unei analize atente si pertinente a situatiei sale.
Strategia de marketing, desemneaza liniile definitori ale atitudinii si conduitei intreprinderii in vederea atingerii anumitor obiective. Ea este reprezentata de ansa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org