Referat - Tehnologie comerciala

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
608
Etichete
tehnologie, comerciala
Descarcari
392
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Locul si rolul proceselor secundare si principale în sistemul tehnologic al magazinului

Magazinul este un “vânzator” de prim ordin, fie ca este organizat în forma de vânzare cu autoservire, fie în forma clasica unde progresele înregistrate în prezentarea marfurilor, la vederea clientului, ca si aspectul agreabil si modern al acestuia preiau unele atribute din munca vânzatorului.
Frecventând un magazin, consumatorul “economiseste” timp, efort, nefiind nevoie sa se adreseze fiecarui producator pentru a-si acoperi cerintele de consum care pot fi destul de largi ( hrana, îmbracaminte, igiena personalî, dotare si întretinere a locuintei etc.).
Deci, magazinul produce servicii si ofera consumatorului mijlocul de a le obtine prin actul de vânzare.

Structura functionala a magazinului

Suprafata unui magazin se poate diviza în functie de marimea si profilul sau, vechimea cladirilor în care acestea îsi desfasoara activitatea, modul de realizare a constructiei (cu unul sau mai multe niveluri), astfel :
a) sala de vânzare, în cadrul careia are loc procesul de vânzare a marfurilor;
b) depozitul de marfuri, destinat pastrarii marfurilor si continuitatii procesului de vânzare;
c) spatial tehnic (vestiare, grupuri sanitare, instalatii tehnice, birouri).
O importanta deosebita pentru organizarea magazinului o are, printre altele, forma si marimea salii de vânzare. Experienta demonstreaza ca exista o mare diversitate de forme ale salii de vânzare. Sunt preferate formele patrate si dreptunghiulare (cât mai apropiate de forma patrata) datorita conditiilor optime de vizibilitate si de orientare a cumparatorilor în sala de vânzare, de amplasarea mobilierului si utilajelor, de stabilirea celor mai rationale fluxuri ale marfurilor, personalului si cumparatorilor.
Sala de vânzare trebuie sa aiba create conditii de iluminare naturala care sa asigure, în timpul zilei, vizibilitate pâna în cele mai îndepartate locuri, sa permita studierea amanuntita a marfurilor expuse, precum


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org