Referat - Drogurile in societate

Categorie
Referate Matematica
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
6625
Etichete
drogurile, societate
Descarcari
782
Nota
9 / 10 - 1 vot

Drogurile in societate
In fiecare zi pe tot cuprinsul globului pamantesc milioane de oameni folosesc droguri.In mod surprinzator, de cele mai multe ori, folosim droguri atunci cand consumam ceai sau cafea, sau in cazul multor adulti, un pahar de vin ce ne relaxeaza.Ca si alte droguri, cafeina din ceai, café sau din alte bauturi racoritoare cum ar fi Coca-Cola, sau alcolul din vinsi bere sunt substante care modifica functionarea normala a organismului. Folosite cumpatat, aceste droguri sunt relativ inofensive si in multe zone ale lumii perfect legate.
Totusi, alte tipuri de droguri sunt ilegale si periculoase. Substantele ca heroina fac parte din aceasta categorie, iar detinerea sau folosirea lor sunt interzise prin lege.Aceste droguri pot ucide.
Alcolul si Tutunul
Alcolul este probabil cel mai comun drog. Este folosit in aproape toate colturile lumii. Acesta se formeaza atunci cand drojdia (prticule mici de mucegai) formeaza zaharuri in mod natural, in fructe ca strugurii si in seminte, cum ar fi cele din orz. Vinul, berea, cidrul si tariile, cum ar fi whiskey-ul, ginul si romul contin toate alcoolul.
Acest drog actioneaza asupra creierului in doua moduri. Este un anestezic ce amortizeaza senzatii si sentimente. Este de asemenea un depresiv, ce incetineste actiuni si reactii. Alcoolul il poate face pe cel care-l bea sa se simta mai fericit, mai spiritual si mai increzator. Cu toate acestea, ca si in cazul multor droguri, doar cel care il consuma se simte astfel. Ceilalti, insa, vad lucrurile asa cum sunt.
Majoritatea oamenilor pot sa-si controleze consumul de alcool. Acestia sunt “bautori sociali”, iar alcoolul se gaseste in magazine, baruri si restaurante. Insa consumul de alcool este o problema grava in mai multe tari, fiind strans legata de accidente rutiere, crime, sinucideri, violente si abuzul sexual.
Puterea alcoolului, ca viciu, este evidenta atunci cand o persoana dependenta de aceasta inceteaza sa-l mai consume. Aceasta persoana poate suferi de anumite simptomeale renuntarii la alcool, de pilda delirium tremens. Acestea cuprind transpiratia, greata si halucinatiile.
Nicotina in dtutun este un drog consumat pe scara larga in societate. Fumatul frunzelor uscate ale plantei de tutun este foarte nociv din punct de vedere fizic. Fumatulpoate provoca unele forme de cancer, cum ar fi la plamani si gat, poate de asemenea, cauza unele boli ale inimi si ale vaselor sangvine, probleme ale plamanilor, ca bronsita, precum si tulburari la copiii nenascuti ai unei femei fumatoare.
Aceste boli sunt provocate in special de alte ingrediente din fumul tabac, cum ar fi vaporii de tar monoxidul de carbon.Persoanele care inspira fumul de tigara in mod regulat - fumatorii pasivi – se afla si ele in pericol.
Nicotina insasi poate contribui la stimularea unei persoane, facand-o sa se simta mai alerta si mai plina de viata. Fumatorii se obisnuiesc rapid cu fumatul si trebuie sa fumeze mai mult pentru a obtine acelasi efect.Acestia pot, de asemenea, deveni dependenti din punct de vedere psihologic, deci, chiar daca sunt constienti de pericolele si riscurile la care se expun, le este foarte greu sa renunte la acest obicei.
Stimularea creierului
Asemenea nicotinei, cafeina este un alcaloid provenit in acest caz din funzele plantei de ceai, sau din semintele arborelui de cafea. Cafeina este prezenta si in cacao si in unele bauturi racoritoare, cum ar fi cola.
In consumul zilnic, cantitatile de cafeina sunt de obicei reduse. Insa, in cantitati mai mari, aceasta poate cauza probleme mai grave de sanatate, cum ar fi somnul nelinistit si tulburarile digestive.
Marijuana, denumita si canabis sau hasis, este extrasa din canepa. Cel core o consuma se simte relaxat, tihnit, mai constient de ceea ce-l inconjoara si mai capabil de a fi increzator si creativ. Cel ce priveste de afara, vede opusul acestor stari.
In general, si in comparatie cu alte droguri mai puternice, marijuana nu pare sa creeze dependenta. Cercetarile au demonstrat ca aceasta poate duce la probleme mai putin grave in comparatie cu alcoolul sau tutunul. In multe tari, unele grupari au incercat sa schimbe legile si sa inlature unele pedepse pentru consumul acestora.
Barbituricele
Aceste droguri create in laborator sunt uneori prescrise de medici pentru alungarea insomniei si nelinistii, in calitete de “somnifere” sau “calmante”. Sunt de asemenea, recomandate persoanelor care nu pot supravietui, datorita faptului ca sunt prea nelinistite, agitate si speriate tot timpul.
Barbituricele sunt prescrise mai rar in zilele noastre iar folosirea lor este supravegheata cu atentie. Aceasta dator...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org