Referat - Boli ale aparatului respirator

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
417
Etichete
boli, ale, aparatului, respirator
Descarcari
272
Nota
0 / 10 - 0 voturi

BOLILE APARATULUI RESPIRATOR

BRONSITA ACUTA
Este o inflamatie acuta a mucuoasei bronsice,interesand de obicei bronhile marisi mijlocii si ferecvent trahea (traheobronsita).
Ea poate fi provocata de factori infectiosi (virusuri,bacterii);factori alergici;inhalarea unor substanteiritante(clor,amoniac,gaze de lupta,fum si tutun).Cele mai importante cauze favorizante sunt: frigul,fumul,praful,umiditatea,excesul de tutun,euforiile vocale.Bronsita acuta se intalneste fercvent in numeroase boli :tuberculoza pulmonara,dilatatia bronhiilor,cancerul bronhopulmonar,gripa.
Tratamentul acestei boli consta in combaterea focarelor septice,sinuzale,combaterea componentei alergice cu ajutorul siropurilor si tabletelor expectorante,bauturilor calde sau cu infuzii de tei.

BRONSITA CRONICA
Este un sindrom clinic caracterizat prin tuse insotita de crestera secretiilor bronsice,permanenta sau itermitenta (cel putin 3 luni pe an si minim 2 ani de la apritie),necauzata de o boala sau leziune bronhopulmonara spcifica.Boala este grava si frecventa .Apare la populatia (in speciali barbati) de peste 40 de ani.
La inceput boala este neglijata mult timp.Simptomul principal este tusea,la inceput dimineata,ulterior permanenta,insotita de expectoratie de obicei mucopurulenta,fenomene accentuate in anotimpul rece.
In tratamentul bronsitei cronice ca si a altor afectiuni bronhopulmanare,intre care astumul bronsic ocupa un loc deosebit,afectiuni cu afctarea functiei respiratorii se utilizeaza diferite metode si proceduri cu scop preventiv,curativ si recuperativ.Ca masuri de prevenire,deoarece fumatul joca un rol atat de important in producerea acestor boli,cea mai buna masura este propaganda antitabacica.In ceea ce priveste bolnavul, acesta trebuie convins,sa intrerupa definitiv si total fumatul.Olta masura este evitarea atmosferei poluate,inclusiv expunera la noxe respiratorii.Sensibilitate particulara a bronsicilor si a bolnavilor cu afctiuni pulmonare cornice la infectii,impune evitarea persoane


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org