Referat - Boli de ochi

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
689
Etichete
boli, ochi
Descarcari
295
Nota
0 / 10 - 0 voturi

BOLI DE OCHI
Orice boala de ochi necesita un tratament de specialitate. Multe neglijente sau întîrzieri în tratament sînt platite cu pierderea vederii!
Boli ale ochilor:
conjunctivita
ulciorul (hordeolum)
cheratita
ulcerul corneean
irita
cataracta
glaucomul
dezlipirea de retina
viciile de refractie

Conjunctivita
Una din cele mai frecvente îmbolnaviri ale foitei care înveleste ochiul este conjunctivita. Printre cauzele conjunctivitei se numara iritatia locala a mucoasei conjunctivale prin praf, fum, curenti de aer, vapori iritanti, expunere excesiva la soare, sau prin infectare cu diferiti agenti microbieni. Afara de acestea guturaiul banal si guturaiul alergic se pot însoti de congestie conjunctivala.
Simptome: la prima vedere se constata înrosirea ochiului, secretie lacrimala crescuta; bolnavul acuza mîncarimi sau arsuri locale si nu suporta lumina. Uneori se gaseste o secretie purulenta care trebuie data la analiza pentru a se determina ce fel de microbi se dezvolta.
Tratamentul: în caz de usturimi si mîncarimi pronuntate se aplica comprese calde care amelioreaza repede simtomele. Pansamentele nu sunt indicate. Medicul prescrie uneori unguente speciale, care vor fi introduse, cu ajutorul unei baghete de sticla rotunjite, în fundul de sac conjunctival, alteori recomanda picaturi ce vor fi introduse, cu ajutorul pipetei în fundul de sac conjunctival inferior.

Ulciorul
Daca procesul infectios este localizat într-un anumit punct la marginea pleoapei el poarta numele de hordeolum, ulcior sau orgellet. El apare atunci cînd în canalul excretor al unei glande sebacee de la nivelul genelor patrund stafilococi care se înmultesc si obstrueaza acest canal. Modul de producere este asemanator cu acela din furunculoza.
Simptome: în functie de sediul ulciorului, apare o umflatura a pleoapei superioare sau inferioare. Aceasta umflatura poate fi atît de importanta încât bolnavul nu poate deschide ochiul. Ca si la furuncul, stoarc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org