Referat - Homeopatia

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
457
Etichete
homeopatia
Descarcari
388
Nota
0 / 10 - 0 voturi

HOMEOPATIA ,
O ALTERNATIVA TERAPEUTICA AVANTAJOASA


Medicina umana este un concept ce inglobeaza un conglomerat complex de ramuri stiintifice care au ca tel comun pastrarea , diagnosticarea si terapia starii de sanatate a omului . Medicina se invata in cadrul Facultatilor acreditate de Medicina si Farmacie Umana iar absolventii acestora se vor numi medici .
Terapia umana este o ramura stiintifica a Medicinei care are ca scop pastrarea si tratarea starii de sanatate a omului . La baza Terapiei sta motto-ul : “primum non nocere “- adica “in primul rand nu face rau “. Terapia foloseste pentru indeplinirea scopului ei numeroase metode si variante terapeutice , toate fiind subordonate ideii de baza .Astfel , putem vorbi despre : terapie medicamentoasa de sinteza sau semisinteza ( medicamente conventionale ) , terapia naturista ( medicamente ce au ca baza substante naturale ) , terapia chirurgicala , apiterapia ( medicamente ce au la baza substante ce provin din activitatea albinelor ) , fitoterapia ( medicamente ce au ca baza substante vegetale ) , acupunctura , reflexoterapia , presopunctura , dietoterapia , etc .
Deci putem afirma cu certitudine ca MEDICINA ESTE NUMAI UNA si se invata la Facultatea de Medicina si Farmacie Umana , iar TERAPIILE SUNT MAI MULTE , dar nu pot si nu trebuie a fi aplicate DECAT DE CATRE CADRE SANITARE - medici , terapeuti sau asistenti medicali autorizati .
Dintre numeroasele procedee terapeutice cunoscute si practicate astazi in lume astazi vreau sa va supun atentiei HOMEOPATIA .
Homeopatia este cunoscuta si practicata din cele mai vechi timpuri – Hipocrates a pus bazele ei dar Galenus ( cel mai reprezentativ elev al lui Hipocrates ) a preferat dezvoltarea ALOPATIEI astfel incat Homepatia a ramas multa vreme intr-un con de umbra . Este meritul medicului german Hahnemann , care in 1784 a redescoperit si apoi a dezvoltat Homeopatia . De atunci si pana in prezent Homeopatia a cunoscut si cunoaste o dezvoltare si o fundamentare


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org