Referat - Indicatii pentru evalurarile bacteriologice

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
485
Etichete
indicatii, pentru, evalurarile, bacteriologice
Descarcari
259
Nota
0 / 10 - 0 voturi



INDICATII PENTRU EVALUARILE BCTERIOLOGICE
Dintre numeroasele cerinte puse in fata laboratorului bacteriologic este foarte impatrant respectarea stricta a regulilor de colectare si preluare a biosubstratelor, deasemeni este necesar justificarea examenului microbiologic cu o depistare cît mai rapid posibil a focarului infectios.
Examenul microbiologic ocupa un rol important in planul de investigatii pentru tratamentul patologiilor infectios-purulente si complicatiile lor clinice .
Pentru îmbunatatirea colaborarii si solutionarii diferitor întrebari legate de examenul bacteriologiceste important de a atrage atentia la momentul indreptarii în laborator a biosubstratelor pentru depistarea si evidentierea initiatorului infectiei.
1. Bolile infectioase ale singelui.Indicatii pentu cercetarile sangvine sunt hipertermia T38(C si ( , deasemeni si hipotermia T36(C si (, în leucocitoze si granulocitopenie.Colectarea se face din vena cubitala inaintea indicatiei preparatelor antibacteriale
2. Bolile infectioase ale SNC
Lichidul cefalorahidian(LCR)se examineaza în toate cazurile de suspectie a meningitei cum a procesului primar atît si a complicatiilor dupa traumatizm craniocerebral ,operatii neurochirurgicale si a unui focar in organism .Pentru examenul bacteriologic se colecteaza LCR prin punctia lombara sau prin punctia laterala a ventricolelor cerebrale .
3. Materialul de studiu în infectiile organelor respiratorii superioare (faringita, rinita) servesc secreíile din caile nazale, valul palatin în acelasi timp e necesar sa respectati o tactica bine definita: luati cu tamponul fara a atinge mucoasa cavitatii bucale si a valului palatin, la început stergînd cu tamponul amigdala dreapta apoi valul palatin, limbul, amigdala stînga si peretele posterior al laringelui. În infectiile cailor respiratorii inferioare (traheite, bronsiete, pneumonie) se examineaza sputa, continutul bronhial obtinut în urma bronhoscopiei sau din drenajul a peste trahiostroma bolna


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org