Referat - Ingrijirea dintilor

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
342
Etichete
ingrijirea, dintilor
Descarcari
280
Nota
0 / 10 - 0 voturi

INGRIJIREA DINTILOR


Daca dorim ca dintii nostri sa reziste cat timp avem nevoie de ei, trebuie sa facem tot posibilul pentru a evita cariile si afectiunile gingiilor. Ingrijirea corecta a dintiolor presupune o buna igienadentara si vizite regulate la dentist.
Stomatologia moderna face minuni cu dintii nostri cu ajutorul plmbelor, coroanelor, puntilor, dintilor falsi, ale aparatelor pentru indepartarea dintilor si a multor altor metode. Dar inainte de toate, dintii sunt responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Daca dorim sa avem dinti sanatosi, curati si frumosi, sa fim scutiti de dureri sau de afectiuni ale gingiilor sau alte probleme deacest gen,totlu depinde de noi. Pentru a face toate acestea eficient,trebuie sa intelegem structura dintilor si modul lor de crestere. Ca intotdeauna,prevenirea este preferabila (si mai putin costisitoare si dureroasa) vindecarii.

STRUCTURA DINTELUI

De-a lungul vietii,oamenii au doua randuri de dinti. Prima dentitie cuprinde 20 de dinti, ,de lapte’’, sau temporari-ei cad la varsta de 5-6 ani. Acestia sunt inlocuiti de 32 de dinti permanenti. Unor persoane nu le cresc toti dintii. La unele, cele patru masele de minte situate in spatele celorlalte-cate una pe fiecare parte a maxilarului de sus si cate una pe fiecare parte a maxilarului de jos -pot sa nu apara niciodata (cresc deasupra gingiei).
Fiecare dinte are doua parti principale. Una este coroana, aflata la suprafata gingiei. Cealalta este radacina. In functie de tipul dintelui si pozitia acestuia in cavitatea bucala,un singur dinte poate avea de la una la trei radacini. Acestea sunt infite in osul maxilarului.
Fiecare dinte are o cavitate in care se afla pulpa acestuia. Vasele de sange si nervii din aceasta cavitate sunt legate de vasele de sange si nervi din osul maxilarului prin intermediului unui canal ingust al radacinii. Gingiile sunt formate dintr-un tesut epitelial,care este strans legat prin fibre de osul maxilarulu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org