Referat - Beatles

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
3600
Etichete
beatles
Descarcari
1208
Nota
9.5 / 10 - 2 voturi

Beatles
Cum a început povestea lor ?
Patru baieti englezi din Liverpool , care nu aveau nici 20 de ani , cântau la serbarile si balurile scolare pentru Teddy boy . Erau uniti prin pasiunea lor comuna fata de un gen de muzica .
Când s-a înfiintat formatia ?
John Lennon si Paul McCartney se cunosteau din 1956 si erau amândoi admiratorii lui Elvis Presley . Cunostintele muzicale si le-au dobândit în mod autodidact . În 1959 au scris primele melodii iar cu doi ani mai târziu , cu George Harrison si-au sustinut primul concert la Liverpool . Aici s-au întâlnit cu Brian Epstein care le-a devenit impresar si datorita lui au reusit sa se lanseze . Celor trei li s-a alaturat la percutie Ringo Starr si s-au denumit BEATLES.
Cu ce cântece au devenit celebri?
Primele mari succese au fost cele din 1963 . “She loves you” si “Please please me” , cu care au ajuns în fruntea Hit Parade-ului englezesc . Dupa aceasta au urmat numeroase turnee , înregistrari , discuri , emisiuni televizate si ovatii rasunatoare care însoteau aparitiile celor patru cu “frizura de ciuperca” . Baietii deja se îmbracau bine si aveau un “image” format datorita sfaturilor managerului si a banilor care au început sa se adune .
Când a izbucnit Beatles-mania?
În 1964 faceau un turneu în SUA , unde le-au platit o suta de mii de $ pe o aparitie . Pe aeroport au fost întâmpinati de mii de fani care purtau aceasi “frizura de ciuperca” . Acelasi lucru s-a petrecut si în Europa , Noua Zeelanda , Orientul îndepartat : a izbucnit Beatles-mania si Beatlesii au devenit niste victime care nu puteau sa iasa nici din camera lor de hotel fara sa fie asediati de admiratori .
Care au fost cântecele cu cel mai mare succes?
S-au nascut cantece renumite ca “Michelle , Yellow submarine , Let it be ” e.t.c. Lennon si McCartney au compus mai mult de o suta de melodii, dintre care “Yesterday” s-a interpretat mai târziu de peste o suta de cântareti .
Carui fapt li se datoreaza succesul?
În primul rând talentului lor si întelegerii dintre membrii formatiei , apoi faptului ca au vrut sa aduca si sa raspândeasca ceva nou . Muzica lor , mai ales la început , era simpla , atractiva si avea un ritm bun . Limbajul textelor era limbajul zilnic al tinerilor vremii , dar erau acei tineri care vroiau sa traiasca liberi lipsiti de orice fel de conformism fals . Beatles a creat o “moda” , apoi a devenit cea mai mare legenda a secolului nostru . În 1965 regina Angliei le-a dat titlul de “baroneti” . Formatia s-a destramat în 1970 .
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org